LIGA PRVAKA

Evo gdje možete gledati utakmice Lige prvaka

06.12.2016 u 15:02

Bionic
Reading

Najzanimljiviju utakmicu 6. kola Lige prvaka u Münchenu igraju Bayern i Atletico Madrid (Arenasport 3, 20.45), a napeto će biti i u Lisabonu, u kojem Benfica dočekuje Napoli (Arenasport 4, 20.45)...

Dolazak Atletica u München trebao je donijeti poslasticu posljednjeg kola Lige prvaka i direktan dvoboj za prvo mjesto skupine D, no neočekivani posrtaj njemačkog prvaka u Rusiji učinio je ovaj susret rezultatski nebitnim. Bayern će zbog poraza u Rostovu ždrijeb osmine finala Lige prvaka dočekati kao drugoplasirana momčad skupine, što se definitivno smatra podbačajem. Poraz u Madridu započeo je niz neuvjerljivih izdanja Bayerna koji i dalje traje jer je u posljednjih 13 susreta Ancelottijeva momčad samo jednom sačuvala svoju mrežu netaknutom. Bayern se vratio pobjedama nakon gostujućih poraza u Dortmundu i Rostovu, no u susretima s Bayerom i Mainzom ponovno nije djelovao pretjerano uvjerljivo.

Ancelotti je biranim riječima govorio o sljedećem Bayernovom suparniku... 'Atletico je jedna od najboljih europskih momčadi, no mi želimo nadograditi posljednje dvije pobjede. Očekujem tešku utakmicu jer je Atletico jedinstvena momčad u kojoj se igrači međusobno podržavaju. Njihova snaga je to što rade zajedno. Mi smo protiv Mainza odigrali vrlo dobro, bili smo brzi i vertikalni te upravo to želim vidjeti i u sljedećim utakmicama. Želimo igrati u visokom ritmu, stoga ću napraviti neke promjene u početnom sastavu. Grupna faza je tek prva polovica Lige prvaka, najbolja kvaliteta vidi se tek u četvrtfinalu', kaže Ancelotti koji zbog problema s ozljedama ne može računati na mlade nade Comana i Greena. Pretpostavlja se da će Ancelotti na klupi ostaviti beka Lahma i stopera Boatenga, kojima bi dobiveni žuti karton značio propuštanje prve utakmice osmine finala, a to znači da bi uz Hummelsa na stoperskoj poziciji utakmicu trebao započeti Javi Martinez, dok bi na desnom boku mogao zaigrati Kimmich. Na lijevom bi krilu u 4-2-3-1 formaciji prednost pred Riberyjem trebao dobiti Douglas Costa.

A madridska momčad u Njemačku dolazi na 'izlet'. Atletico je u prošlom kolu uspio svladati PSV, dok se Bayern poskliznuo u Rostovu, a kiks Nijemaca značio je da su Španjolci kolo prije kraja osigurali čelnu poziciju bez obzira na ishod večerašnjeg susreta.

Kako i gdje sve gledati Ligu prvaka

Osim na MAXtv-u (Arenasport), utakmice Lige prvaka možete gledati putem usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) koristeći aplikaciju na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalazite na putu. Više informacija potražite OVDJE.

No Diego Simeone ipak nije tip koji će olako shvatiti bilo koju utakmicu... 'Nama je uoči sezone bio cilj prvo mjesto u skupini, ali naravno da je teško bilo očekivati da ćemo u konkurenciji jednog Bayerna to ostvariti već uoči prvog kola. Prošli smo neka teška gostovanja, dobro odradili domaće susrete i za to smo nagrađeni. Dobro smo se spremili za susret i pokušat ćemo nanijeti maksimalnu štetu Bayernu. Ova utakmica ima velik prestiž, a svaki uspjeh protiv ekipe kao što je Bayern ima pozitivan učinak na samopouzdanje ekipe', kaže Simeone koji u Njemačkoj neće izvesti najjači mogući Atletico. Beka Filipea Luisa i veznjaka Tiaga Mendesa Argentinac je danas odlučio odmoriti, dok na Augusta Fernandeza i Alessija Cercija od ranije ne može računati zbog ozljeda.

Vatreno će biti u skupini B, za prolazak u osminu finala bore se Benfica i Napoli te Bešiktaš... Prošlog petka Benfica je na gostovanju kod Maritima uknjižila tek drugi poraz u dosadašnjoj 21 utakmici, a prvi im je nanio upravo Napoli na San Paolu. Večerašnjom pobjedom Benfica može doći do prvog mjesta skupine, no remi ili poraz mogli bi u slučaju pozitivnog rezultata Bešiktaša u Ukrajini značiti da će momčad Ruija Vitorije u proljeće igrati u Europskoj ligi. Ima Benfica razloga za optimizam jer je na svom Luzu u posljednjih godinu dana poražena samo u veljači od Porta, a u ovosezonskih devet domaćih susreta bod su im otkinuli samo Vitoria Setubal u prvenstvu i Bešiktaš u Ligi prvaka golom u posljednjim trenucima sudačke nadoknade.

Rui Vitoria svjestan je važnosti ove utakmice... 'Ovo je teška i komplicirana utakmica, no donosi vrlo velik stimulans. Pred nama je susret s kvalitetnom ekipom, jednom od tri najbolje talijanske momčadi. Oni igraju na isti način kod kuće i na gostovanjima, igraju zajedno već dugo i stekli su veliku zrelost. Znamo da igraju dobro, no ulazimo u utakmicu s vjerom da možemo računati na našu igru. Vidjet ćemo kako će završiti druga utakmica skupine, no mi razmišljamo o pobjedi u našoj utakmici. Iza Napolija je pobjeda protiv Intera, što znači da dolaze sa samopouzdanjem i moralom. Neće biti lagano, no igramo kod kuće i moramo igrati za prolaz.'

>> Kladite se pametno uz tportal i Dvoznak.com: Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

Napoli je znatno zakomplicirao svoju poziciju u skupini Lige prvaka, no Sarrijeva je računica jednostavna jer mu je bod u Lisabonu dovoljan za plasman u nokaut fazu Lige prvaka. Remi bi mogao biti dovoljan Napoliju i za prvo mjesto skupine ako Bešiktaš ne pobijedi u Ukrajini, no o tim kalkulacijama nitko u talijanskom klubu ne razmišlja previše jer je najbitnije osigurati plasman u osminu finala. Momčad se definitivno napunila samopouzdanjem deklasiravši Inter na San Paolu.

Sarri na Luzu želi pobjedu... 'Ovo je mentalno zahtjevna utakmica. Mogli bismo pokvariti utakmicu razmišljajući o remiju, nismo naviknuti tražiti podjelu bodova. Pred nama je zahtjevan suparnik koji ima iznimno opasan napad. Oni mogu odraditi utakmicu na koju mi nismo naviknuti, bit će ovo lijepo, ali i teško iskustvo. Želimo se kvalificirati u osminu finala i dat ćemo sve kako bismo to ostvarili jer osjećamo da to zaslužujemo.'

Gostima iz Italije u odlučujućoj će utakmici Lige prvaka nedostajati samo dulje odsutni golgeter Milik, za čiju se poziciju u centru tročlanog napada ravnopravno bore Mertens i Gabbiadini. Upitno je hoće li Sarri u veznoj liniji uz neizostavnog Hamšika zadržati sve bolje Diawaru i Zielinskog, koji su se nametnuli nakon ljetnog dolaska u Napoli, ili će vratiti Allana i Jorginha u početni sastav.

Ostale utakmice 6. kola Lige prvaka: Manchester City - Celtic (Arenasport 1, 20.45 sati), PSG - Ludogorec, Basel - Arsenal, Dinamo Kijev - Bešiktaš, Barcelona - Borussia (M), PSV - Rostov...