LIGA PRVAKA

Evo gdje možete gledati Ligu prvaka - spektakl u Parizu, PSG dočekuje Arsenal

13.09.2016 u 11:53

Bionic
Reading

Počinje Liga prvaka! Najelitnije nogometno natjecanje već prvog dana nudi nekoliko sjajnih utakmica. Tako PSG na Parku prinčeva dočekuje londonski Arsenal (Arenasport 3, 20:45), Manchester City ugostit će neugodnu Borussiju (M) (Arenasport 4, 20:45), dok Bešiktaš stiže na Da Luz ugoste Benfici (Arenasport 1, 20:45)

Kako i gdje sve gledati Ligu prvaka

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice Lige prvaka možete gledati putem usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) koristeći aplikaciju na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalazite na putu. Više informacija potražite OVDJE.

PSG se teško privikava na 'život nakon Zlatana Ibrahimovića'. Parižani se na samom startu sezone muče, rezultati su daleko od očekivanih. Gostujući poraz od Monaca i domaći remi sa St. Etienneom u francuskom prvenstvu uzdrmali su milijunaše, i to baš uoči 1. kola Lige prvaka u kojemu im u goste stiže Arsenal! Novi trener PSG-a Unai Emery zna kako se osvajaju trofeji, sa Sevillom je triput uzastopno uzeo Europsku ligu, a Parižanima bi trebao napraviti iskorak... No bez Ibrahimovića momčadi s Parka prinčeva baš i ne ide. Istina, tu su Cavani, Di Maria, Pastore, Ben Arfa, Matuidi, Motta, Verratti, Moura, Kurzawa, iz Seville je s Emeryjem stigao Poljak Krychowiak za 26 milijuna eura, dok su za Jessea madridskom Realu iskrcali 25 mil. eura. Posljednjeg dana prijelaznog roka u Chelsea su vratili Davida Luiza i za njega dobili 38,5 milijuna eura. No u obrani je ostala poprilična praznina...

Baš na to cilja Arsene Wenger koji sa svojim 'topnicima' priželjkuje iznenađenje. Arsenal ni ovog ljeta nije uspio dovesti neko zvučnije pojačanje, no potrošili su više od 100 milijuna eura da bi privukli igrače poput Granita Xhake (45 mil. €), Mustafija (41 mil. €), Lucasa Pereza (21 mil. €)... Wenger će se uzdati u Özila, Alexa Sancheza, Girouda, Walcotta, Cazorlu, Oxlade-Chamberlaina, a veliku sigurnost ovoj momčadi daje i Petr Čech na golu. Definitivno je ovo sudar teškaša, momčadi koje će iz drugog plana pokušati osvojiti Ligu prvaka.

'PSG je Ibrahimovićevim odlaskom ostao bez lidera, kapetana, zaštitnog znaka ove momčadi... Teško je uopće reći kolika je šteta nakon gubitka takvog igrača. Uz to je došao i novi trener, pa se momčad u ovom trenutku još uvijek traži', rekao je Wenger uoči utakmice.

Napeto bi moglo biti u plavome dijelu Manchestera. City, ohrabren nakon slavlja u gradskom derbiju s Unitedom, dočekuje Borussiju iz M'gladbacha. 'Građani' predvođeni Pepom Guardiolom na startu sezone imaju sedam pobjeda u nizu, trebali bi u istom ritmu nastaviti i u Ligi prvaka. Prošle su sezone također igrali s Borussijom (M), u oba su susreta slavili - Na Etihadu je bilo 4:2, u M'gladbachu 2:1, a za pobjedu je tada zabio Sergio Agüero iz penala u 90. minuti utakmice.

'Borussia je sjajna momčad, igraju hrabro jer ih tako i vodi njihov hrabri trener. Sigurno su jedna od najboljih europskih momčadi', hvalio je uoči susreta Guardiola svoje protivnike. Španjolac je malo preuredio momčad Cityja, za Ligu prvaka nije prijavio Yaya Tourea, odrekao se Nasrija, Mangale, golmana Harta... Ostavio je rođene španere - uz Agüera su tu De Bruyne, David Silva, Nolito, pa i 19-godišnji nigerijski napadač Iheanacho, a u obrani će nedostajati ozlijeđeni Kompany.

Na teren večeras istrčava i naš Ivan Rakitić, Barcelona dočekuje Celtic. Katalonci su uzdrmani neočekivanim prvenstvenim porazom od Alavesa i za očekivati je da bi se mogli iskaliti baš na škotskom prvaku. Pamte Katalonci i poraz iz 2012. kad ih je Celtic dobio 2:1. Gosti se mogu nadati, no čini se kako će Messi biti spreman, a Neymar, Suarez, Iniesta i ostatak katalonske momčadi neće zavarati uvjerljivo slavlje Celtica u gradskom derbiju s Rangersima.

'Liga prvaka je natjecanje u kojem se pogreške skupo plaćaju. Od samog početka želimo krenuti pobjedom, naše su ambicije uvijek na najvišem nivou, to se od Barcelone i očekuje', rekao je Barcelonin trener Luis Enrique.

U Kijevu će Dinamo ugostiti Napoli, velike su šanse da za goste večeras istrči Marko Rog, dok je u obrani domaćina standardni DomagojVida. Napoli je individualno kvalitetniji, s opasnim i efikasnim ofenzivcima poput Hamšika, Callejona, Milika...

Minhenski Bayern ugostit će debitante u Ligi prvaka, ruski Rostov. Bavarci su apsolutni favoriti, trener Carlo Ancelotti već je triput osvajao Ligu prvaka (s Real Madridom i dvaput s Milanom) i ruski bi se doprvak mogao loše provesti na izletu u Münchenu.

PSV u Eindhovenu dočekuje Atletico Madrid, naš Šime Vrsaljko nije na popisu igrača za Ligu prvaka jer Diego Simeone još ne vjeruje hrvatskom reprezentativcu... Madriđani su i ove sezone jedni od favorita Lige prvaka, dodatno su se pojačali, ne očekuju ništa manje od plasmana u još jedno finale. PSV će biti motiviran, baš ih je Atletico prošle sezone izbacio u osmini finala LP-a i to nakon jedanaesteraca.

Benfica na svom Da Luzu dočekuje ambicioznu momčad Bešiktaša, dok Basel na St. Jakob-Parku dočekuje bugarski Ludogorec