PONIŽENJE

Engleski mediji žestoko udarili po Biliću i West Hamu; evo što sve pišu!

29.07.2016 u 11:36

Bionic
Reading

West Ham poražen je u Sloveniji u prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige protiv Domžala 2:1 (igralo se u Ljubljani), a engleski mediji su po običaju bili oštri prema klubu koji vodi Slaven Bilić

Bilić je zbog kazne iz prošle sezone bio na tribinama, ali iz napisa u engleskim medijima upravo njega se smatra najvećim krivcem za europski posrtaj.

Uobičajeno je agresivan tabloid The Sun koji piše kako su se 'Biliću njegovi komentari uoči utakmice obili o glavu, jer je najavljivao kako će se 'čekićari' usredotočiti na Europu.' Isti medij dodaje da je poraz ponižavajući, jer je Domžale nogometni patuljak koji je zasluženo slavio.

Samo malo blaži je Daily Mail koji europski dvoboj u Sloveniji isto opisuje kao 'ponižavajući', a obranu engleske momčadi kao neorganiziranu. Donosi se i izjava Bilićeva pomoćnika Nikole Jurčevića.

'Naša predstava u prvom dijelu nje bila dobra, ali bili smo zadovoljni s 1:1. U nastavku je to bilo jako loše', rekao je Jurčević i najavio uzvrat:

'Bit će to posebna prva utakmica na novom stadionu pred 60 tisuća gledatelja i moramo igrati bolje, moramo pobijediti, jer imamo velike ambicije u Europi.'

Daily Mirror piše o 'neugodnom posrtaju, kako su Slovenci bili razigraniji, oštriji i organiziraniji te podsjeća kako se je West Ham i prošle sezone u ranoj fazi oprostio od Europske lige'.

BBC isto piše o nezgodnom početku sezone, agresivnom domaćinu te posebno lošem drugom poluvremenu West Hama kojeg čeka težak posao u uzvratu na rasprodanom Olimpijskom stadionu.