ČEMU SE ČUDI?

Nimalo slučajno: Očajna statistika Pepa Guardiole

28.04.2016 u 10:56

Bionic
Reading

Bayernov trener Pep Guardiola nastavio je hod po trnju na gostovanjima u Ligi prvaka i navalio se golem teret u zadnjem pokušaju hvatanja europskog trona na klupi bavarskog velikana

Guardiola se već uoči utakmice zgražavao. Začudilo ga je što je njegov kolega Simeone naložio da se trava pošiša na maksimalno dozvoljenih 30 mm... Samo njega, to je zaista morao predvidjeti.

Na teren je izveo momčad bez stopera, a najboljeg igrača Thomasa Müllera uveo je u 70. minuti. Njegov vid, na kojega ima svako pravo, nije se pokazao svrsishodnim. Izgubio je nakon što mu se Saul prošetao obranom i savršeno pogodio od stative. Kao momčad koja zna što želi izgledali su samo tijekom desetak minuta nastavka, u preostalom vremenu Atletico ih je 'nosio u zubima'.

'Većinu stvari odradili smo odlično, a u uzvratu ćemo podići tempo i bolje se prilagoditi zahtjevima koje Atletico postavlja pred protivnike,' govorio je nakon dvoboja Guardiola kao da je prvi puta u životu gledao svog protivnika.


Ovaj poraz Bayerna ne čudi, naime pod Guardiolinim vodstvom u nokaut fazi Lige prvaka od posljednjih devet utakmica slavili su samo kod Arsenala lani. S druge strane najbolji strijelac Lewandowski opet je ostao 'prazne puške', na gostovanjima je od 2014. u Ligi prvaka zabijao samo na 'Dezemberfestu' u Zagrebu.

Uzvrat će biti sasvim drugačija priča, ali Atletico samo jedan gol dovodi pred cilj. Bayernu bi tada trebala tri, a Atletico ih je toliko primio u posljednjih devet europskih utakmica zajedo. Bayern je daleko od 'robe za otpis', ali sve je više onih koji smatraju da je dovođenje Guardiole bio jako loš potez uprave Bavaraca. Zaustavili su proces stvaranja moćnog stroja kojim je rukovodio Jupp Heynckes i pokrenuli stvaranje nogometnog Frankesteina koji tone u prosječnost sa svojim trenerom na odlasku.