IGRAČ BUDUĆNOSTI

Oprez Musa: Brži je od Bolta i večeras juriša na Dinamo

24.11.2015 u 12:21

Bionic
Reading

Arsenal se već tradicionalno za ovaj dio sezone bori s nizom ozljeda, a jedan od aduta za ogled s Dinamom gotovo izvjesno će biti španjolski 'bek budućnosti'

Hector Bellerin (20) se ove sezone etablirao kao prvo rješenje na Arsenalovom desnom beku, no Wenger ga nije vodio u Zagreb na prvi dvoboj s Dinamom. Tamo je igrao Debuchy koji je imao popriličnih problema s Fernandesom, strijelcem pobjedonosnog pogotka za Dinamo. Nešto više od dva mjeseca kasnije Wenger i Arsenal su pred imperativom pobjede protiv hrvatskog prvaka, a Bellerin je tijekom tjedna postao jedna od nogometnih zanimljivosti u Engelskoj.

Naime, aerobni testovi pokazali su da Bellerin dionicu od 40 metara može pretrčati za spektakularnih 4.41 sekundu. Za usporedbu, Usain Bolt ih trči za 4.64! Iako je ljubiteljima atletike dobro poznato da Jamajčanin punu brzinu doseže u kasnijoj fazi utrka, podatak je jednako impresivan.


Bellerin će operirati prema lijevoj starni Dinamove obrane gdje neće biti 'kartoniranog' Pivarića. Tamo bi trebao početi Mario Musa koji će morati pronaći lijek za munjevitog 20-godišnjeg Španjolca čiji napredak se u Arsenalu posebno prati.

'Kada ga vidite prvo u oči upadaju brzina i izdržljivost, ali Bellerin napreduje nevjerojatnom brzinom. Sve bolje razumije taktiku, i iako je još jako mlad dečko napreduje iz tjedna u tjedan nevjerojatnim tempom. Najbolje od svih mladića koristi prilike u klubu,' smatra legendarni branič topnika Lee Dixon koji je igrao na Bellerinovoj poziciji.