VELIKA POBJEDA

Balićeva čarolija oduševila Poljud, Kiš dotukao Norvežane!

30.07.2015 u 22:52

  • +5

Europska liga, 3. pretkolo: Hajduk - Stromsgodset

Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka pobijedili su u prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige norveški Stromsgodset, zahvaljujući krasnom pogotku Andrije Balića u 67. minuti i Tomislava Kiša u sudačkoj nadoknadi...

Hajduk je obavio polovicu posla protiv Norvežana. Sigurnom pobjedom bez primljenog pogotka na Poljudu približio se plasmanu u 'play-off' fazu Europske lige, a Stromsgodset će morati odigrati puno bolju utakmicu u uzvratu ako želi ugroziti Splićane.

Nakon slabih nastupa protiv Splita i Istre, splitski navijači pribojavali su se ove utakmice, ali momčad Damira Burića ovaj je put bila u pravom izdanju. Pojačan Kameruncem Ohandzom, Hajduk je djelovao opasno od samog početka, a na kraju je upornost odlučila susret i donijela odličan rezultat hrvatskom klubu.

U susretu na iznimno dobro popunjenom Poljudu treba izdvojiti iz prvog poluvremena pregršt dobrih prodora Ohandze čija ubacivanja nisu našla suigrače, kao i Caktašev opasni slobodnjak u 6. minuti koji je završio malo pokraj gola, dok su u 10. minuti gosti nakon udarca Kastratija pogodili vratnicu. U nastavku je bilo manje konkretnih prilika, ali u 67. minuti dogodio se trenutak koji je riješio sve. Andrija Balić iz voleja je pogodio jednu povratnu loptu s dvadesetak metara i poslao ju u gostujuće rašlje.

Kao i protiv Kopera kad je Jefferson zabio supergol, Poljud je ponovo nagrađen čarobnim trenutkom u europskoj utakmici, a Hajduk je do kraja susreta udvostručio prednost zahvaljujuću pogotku Tomislava Kiša u sudačkoj nadoknadi, za odličan rezultat pred uzvrat sljedeći četvrtak u Norveškoj.

Europska liga, 4. pretkolo:

Hajduk – Stromsgodset 2:0 (Balić 67, Kiš 90+2)