STAV SPLITSKE LEGENDE

Mourinhu je došao kraj, vladaju Bayern i Španjolci

19.03.2015 u 15:58

Bionic
Reading

Ivica Šurjak, bivši igrač Hajduka, Udinesea, Real Zaragoze i PSG-a smatra da je iznenađenje to što se nitko s Otoka nije plasirao među osam najboljih u Ligi prvaka, te progovara o domaćim nogometnim temama

'Navikli smo se na Manchester United, Chelsea. Ovu godinu nisu napravili puno. Chelsea je tvrda momčad, imaju Mourinha koji im puno znači, nekakva prevaga ali i njemu je došao kraj na neki naćin, odnosno toj njegovoj zatvorenoj taktici. Sjećam se jedne utakmice gdje je igrao s  devet obrambenih igrača. Ta taktika ne pali više. Dominacija je Španjolaca i Bayerna koji igra savršeni nogomet kao i njemačka reprezentacija,' rekao je za Media servis Ivica Šurjak.

Mario Mandžukić, Luka Modrić, Danijel Subašić i Ivan Rakitić hrvatske su perjanice među ovim gigantima. Svi su, kaže, fantastićni, ali Šurjak je ipak izdvojio dvojicu.

'To je fantastična stvar da imamo četiri igrača u završnici. Drago mi je za Rakitića, koji igra u jednoj velikoj momčadi i gdje je jako teško izboriti mjesto u momčadi, ali on potvrđuje iz utakmice u utakmicu da je dobar. Dao je jučer i taj gol koji je bio 'lipi' i na neki način otvorio put Barci među osam najboljih. I Subašić je branio fenomenalno i najzaslužniji je što Monaco ide dalje,' poručio je bivši igrač Hajduka.

U godinu dana koliko je proveo u PSG-u Šurjak je odigrao 33 utakmice i postigao 11 golova. 'To je bilo drugo vrijeme i teško je usporediti ono od prije i ovo sada kad je u klub ušao ogroman kapital od jednog od najbogatijih ljudi svijeta - što ne garantira uvijek velike domete,' poručio je Šurjak i dodao:

'Meni je taj Pariz stvarno izenenađenje i vidjet ćemo kako će dalje gurati', rekao je Šurjak. Nazvati legendu Hajduka, a ne spomenuti Hajduk bilo bi nepristojno. Lijevo krilo Bijelih ostavio je dubok trag odigravši 272 utakmice u 10 godina.


'Teška je situacija, nema se novca ali bilo je kriza i u moje vrijeme. Ovo podneblje je uvijek imalo talenata, negdje se igrače mora stvarati, a ovdje se rađaju,' naglasio je Šurjak i izrazio nadu da će sve dobro završiti za Bijele.

'Malo klima, malo temperamentnost i drskost i vjerujem da će se u Hajduku sve posložiti jer ovo je stvarno neko ludo vrijeme,' optimistično će Šure. I kad smo se već rastajali u dobroj vjeri da će sve biti dobro Šurjak je na kraju poručio:

'Bit ću možda bezobrazan ali ću reći da sam sretan što ne radim u hrvatskom sportu,' za kraj će ikona splitskog nogometa.