EUROPSKA LIGA

Liverpool na mjestu najveće sreće, a Bilić im poručio...

26.02.2015 u 12:58

Bionic
Reading

Uzvratna utakmica šesnaestine finala Europske lige između Bešiktaša i Liverpoola (19:00, Arenasport 4) posebno je zanimljiva ljubiteljima nogometa u Hrvatskoj zbog Slavena Bilića i Dejana Lovrena

Redsi s prednošću od 1:0 dolaze na stadion na kojem su 2005. ostvarili povijesni preokret protiv Milana i osvojili Ligu prvaka

Bešiktaš je odigrao solidnu prvu utakmicu u Liverpoolu, dobro su se držali skoro do samog kraja, no onda je Balotelli zabio gol iz jedanaesterca te osigurao Redsima poprilično prednost. Bešiktaš nije ostvario svoj cilj, nisu ostali neporaženi, a nisu zabili ni gol u gostima. U međuvremenu su igrali utakmicu kod Eskisehirspora gdje su također izgubili, i to istim rezultatom, no unatoč svemu, optimizma u njihovim redovima ne manjka.

'Liverpool ima rezultatsku prednost, ali mislim da smo zapravo mi ti koji imamo više šanse za prolazak. Bit će teško jer su napadači Liverpoola jako opasni, no na Anfieldu smo odigrali sjajnu utakmicu i to nam daje samopouzdanje', rekao je trener Bešiktaša Slaven Bilić te dodao:

'Sve što treba je da budemo hrabriji kada se nalazimo blizu protivničkog gola. Nama je puno bitnije domaće prvenstvo, europska liga je samo dodatak, ali i tu namjeravamo dati sve od sebe.'

Turcima nedostaje nekolicina prvotimaca, a riječ je o vrataru Zenginu te braničima Gulumu i Ramonu. K tome, upitna su još dvojica izuzetno bitnih igrača, veznjak Tore te Demba Ba.

Liverpool večeras dolazi na mjesto gdje je 2005. zabilježio možda i najveću pobjedu u povijesti kluba, kada je u finalu Lige prvaka u Istanbulu svladao na jedanaesterce Milan nakon što je zaostajao 0:3.


Na olimpijskom stadionu Atatürk u Istanbulu večeras protiv Bešiktaša zbog ozljede neće biti jednog od junaka te legendarne pobjede Stevena Gerrarda, kao i još nekih sada važnih prvotimaca, ali Brendan Rodgers i njegovo igrači vjeruju da mogu obraniti 1:0 s Anfielda.

'Mi još uvijek imamo dovoljno jaku momčad koja može uspješno završtiti posao i izboriti prolaz', smatra strateg drugog najtrofejnijeg engleskog kluba Brendan Rodgers, a veznjaci Jordan Henderson, Lazar Marković i Lucas Leiva ne konkuriraju, kao ni braniči Glen Johnson i Mamadou Sakho, dok će zbog ozljede utakmicu propustiti i napadač Philippe Coutinho.

'Igramo na stadionu, koji je ušao u povijest ovog kluba protiv vrlo dobre momčadi Bešiktaša. Mnogo prvotimaca nam izostaje i poslat ću na teren vrlo mladu momčad, ali u nju imam veliko povjerenje', naglašava Rodgers, a u već uhodanoj formaciji 3-4-3 u napadu se očekuju Sterling, Balotelli i Sturridge, pakleni trojac, koji može uništiti svaku obranu kada je raspoložen.

Po strani pritom Balotellijeve ekshibicije iz prve utakmice kada je uzeo loptu Hendersonu i realizirao jedanaseterac za pobjednički pogodak u završnici dvoboja.

'Bit će ovo vrlo teška utakmica za nas, ali pokušat ćemo provesti svoj plan, što više držati loptu i što više napadati jer to je najbolji recept za uspjeh', smatra napadač gostiju Raheem Sterling, čija brzina bi mogla biti ključni adut Liverpoola s obzirom da Bešiktaš mora preuzeti više rizika u lovu na dostizanje zaostatka iz prvog dvoboja.