SKUPINA B

Real teško u Baselu, Liverpool bez pobjede u Bugarskoj!

26.11.2014 u 22:55

  • +8

Liga prvaka, 5. kolo, skupine A, B, C i D

Izvor: Reuters / Autor: SUSANA VERA

Bionic
Reading

Zanimljivu utakmicu u Baselu odlučio je jedan pogodak Cristiana Ronalda u pobjedi Reala 1:0, dok je Ludogorec iznenadio engleski Liverpool te u posljednjim minutama utakmice izjednačio na 2:2 i tako zaslužio još jedan bod u Ligi prvaka

NISSAN VAS NAGRAĐUJE

Izaberite #GENIUS gol tjedna i osvojite nagrade. Nissan je za vas pripremio bogate nagrade: lopte Adidas, nogometne dresove Adidas, dvije ulaznice za utakmicu NK Maribor vs. FC Shalke i druge bogate nagrade. Registrirajte se OVDJE.

U Švicarskoj je domaći Basel dobar dio utakmice bio čak i bolja momčad na teren, a Švicarci su do kraja imali čak i više loptu u svom posjedu. Međutim, jedan pogodak Cristiana Ronalda u 35. minuti bio je Real Madridu dovoljan kako bi se kući vratio s punim plijenom iz Švicarske i tako postao jedina momčad Lige prvaka sa stopostotnim učinkom.

Real Madrid je bio posebno opasan preko lijeve strane gdje je osim Ronalda odlično igrao i Fabio Coentrao, dok je Basel prijetio prije svega preko desne strane i napadača Gonzaleza. Iako je tijekom 90 minuta bilo dovoljno prilika i sadržaja kako bismo vidjeli još nekoliko golova, na kraju je jedan pogodak Ronalda jedini odsjeo u bilo kojoj od dvije mreže.

U drugoj utakmici još jedno razočarenje za Liverpool. Bez Lovrena u prvom sastavu Liverpool je krajem utakmice ispustio prednost od jednog pogotka i sada moraju u posljednjem susretu pobijediti kod kuće Basel, ukoliko misle doći do osmine finala Lige prvaka.

Mrežu gostiju na samom je početku utakmice načeo Abalo, nakon pogreške vratara Mignoleta. No, brzo su se Bugari revanširali Liverpoolu, točnije njihov centralni branič Moti, koji je teško pogriješio samo pet minuta kasnije, a gol za Liverpool postiže Lambert.

Nije još prvo poluvrijeme došlo kraju, a gosti su poveli. Na asistenciju je Sterlinga u 37. minuti pogodio Henderson i taj je rezulat ostao do kraja poluvremena, a gotovo i cijele utakmice. A da barem jedan bod ostane Ludogorcu u 88 minuti se pobrinuo Terziev, koji je tako ostavio i bugarskoj momčadi teoretske šanse da na proljeće igraju barem Europsku ligu.

Real Madrid je prvi s 15 bodova, nakon toga slijedi Basel sa šest te Liverpool i Ludogorec s četiri. U posljednjem kolu Liverpool kod kuće dočekuje Basel, u utakmici koja će po svemu sudeći odlučiti putnika u osminu finala Lige prvaka.