PROTIV RED BULLA

Pad na ispitu! Samo dvojici igrača Dinama prolazna ocjena

07.11.2014 u 17:43

  • +11

Dinamo Zagreb - Salzburg

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

Bionic
Reading

Nakon utakmice Dinama i Red Bulla na našem smo community portalu postavili anketu gdje su naši analitičari mogli ocijeniti igrače modre momčadi. Djelomično očekivano, samo su dva igrača zaslužila tek prolaznu ocjenu, vratar Eduardo i napadač Henriquez, svi su drugi pali na 'austrijskom' ispitu

Osim samih ocjena, situaciju na terenu, kao i najveće probleme istaknuo je naš analitičar, koji je zamjetio nekoliko stvari koje su bile ispod svake kritike:

'Bilo je iluzorno očekivati nešto od Šimunovića i Taravela, jasno je da nisu uigrani i da ako se nešto ne promijeni ispred njih to ne može bolje. Jozo je još jednom pokazao da je škart roba. Kiks na kiks, bez obzira na godine, Jedvaj je i mlađi pa bez problema igra i Ligu prvaka. Ili si kvaliteta ili nisi, ovo što on prezentira je očajno, a visoko kotira u planovima sportskog direktora.

Jesam rekao kako je očajno odigrao Čop? A da jesam, je li za tim bilo potrebe? Nije, naravno da nije. Konačno Dinamo ima krila u kadru i onda u dvije utakmice zaredom tamo prvo gledamo polušpicu, a drugi puta napadača. Obrana je unatoč svemu prikazanom u Salzburgu i dalje bila visoko postavljena, ne znam kako su odjednom odlučili igrati na ofsajd zamke i to sa totalno neuigranom obranom, ali to je rano osuđeno na propast.


Situacija je takva kakva jest, kvaliteta momčadi nije izbalansirana, ali bi bolji trener vjerojatno uspio više izvući iz ovog kadra. Trener i njegovi pomoćnici su možda i svjesni da se ne znaju braniti, ali to ne znaju ispraviti, a bogami ni prikriti. Naletili su na ekipu kojoj se ne mogu nametnuti, kojoj ne mogu opaliti posjed, a takvoj ekipi je onda potrebno naštimati dva čvrsta bloka i tražiti brzu tranziciju. Dinamo to nije napravio niti je bio tako postavljen. Kažem, oni jesu kvalitetniji i uigraniji, ali to nije opravdanje za 9 komada u dvije utakmice. Radi se stihijski i to se na terenu osjeti, to prava ekipa kažnjava, a Red Bull jest EKIPA.'