ANALIZA PROTIV CELTICA

Samo je jedan Dinamov igrač zaslužio neprolaznu ocjenu!

03.10.2014 u 09:57

  • +7

Celtic – Dinamo

Izvor: Pixsell / Autor: Maximilian Nikelski

Bionic
Reading

Temeljem glasova na našem portalu Tribina.hr, samo je Duje Čop zaslužio neprolaznu ocjenu protiv Celtica. Još je nekoliko igrača Dinama bilo ispod svoje razine, a što je najveći problem modre momčadi objašnjavamo u analizi utakmice

Nakon sramotnih partija u zadnjim sezonama modri su napravili napredak. Kontrolirali su gotovo cijelu utakmicu i dosta nesretno izgubili. Ne može se reći da je Dinamo postao jako kvalitetna ekipa, ali to više nije ona prošlogodišnja momčad za koju si bio siguran da će kiksati i dobiti glup gol kad tad.

Ja bi ipak stao u obranu zadnje linije i rekao da je odradila dobar posao i da nije više nije toliki problem. Da se kod gola moglo reagirati bolje, moglo se, ali ne bi se osudio reći da je to bio veliki propust. Šimunić je ipak stoper od 36 godina i nema više reakcije kao nekad, ali svoj posao odrađuje sasvim solidno. Dinamo mora paziti da ga ekipa ne ostavlja na širokom prostoru dok ostale stvari odrađuje dobro. Za neku veću razinu treba uložiti novaca dok za ovu razinu ekipe koju trenutno ima, Dinamova obrana je dobra i nema neku jako slabu kariku.

Veći problem u ekipi predstavlja napad i Dinamo je utakmicu protiv Celtica izgubio upravo zbog njega. Za početak Čop, koliko ga se god predstavljalo kao nekog strijelca, on to nije niti će biti. Zbog zabijenih golova protiv slabijih protivnika ustalio se kao prva špica, a zapravo na neki pravi potez u važnoj utakmici nije sposoban i za jednu dobru euro utakmicu odigra 4-5 ispodprosječnih.


Za razliku od njega za Wilsona bi rekao da ima puno više potencija da bude dobra špica. Iako bi trebao poboljšati reakciju i manje se namještati pri udarcu ima osjećaj za gol i zna dobro puknuti. Šutevi su mu dosta jaki i precizni što je vrlo bitno dok se priprema može puno lakše popraviti.

Ono što mi se ne sviđa je njegovo pozicioniranje na krilnog napadača jer sam dobio dojam da nema toliko osjećaja za kombiniranje s ostalim igračima, već više gleda kako bi sam završio akciju. Iako su neki šutevi bili opasni previše pokušava iz daljine. Možda iz takvih udaraca padne koji senzacionalan gol, ali dosta tih šuteva je nerezonski i isforsirano. U kombinaciji s Čopom to ne funkcionira dobro. Dinamo nema niti napadača niti je krilo u nekoj pravoj suradnji s veznom linijom.

Povratkom Fernandesa i Taravela Dinamo bi znatno trebao podići razinu igre. Do tada bi Pjaca trebao dobiti priliku na mjestu krila dok bi njegova zamjena bio mladi Čorić. Za mjesto špice definitivni Willson koji mora dobivati prilike u ligi kao prva špica da uđe u formu.

Kad se sve zbroji Dinamo može biti zadovoljan jer ima ekipu koja se može suprotstaviti ostalim momčadima u skupini. Više nisu momčad koja pada i kojoj se lako zabijaju golovi. Nakon povratka iz Škotske mogu biti ponosni na svoju igru i optimistični za nastavak natjecanja. Ekipa je na dovoljno visokoj razini da uz malo bolju realizaciju prođe skupinu.

Ono što mi se ne sviđa je to što trener smatra da Čop zaslužuje mjesto prve špice dok je njegova zamjena Henriquez. Na Wilsona se računa kao krilo, a po meni on to nije i da bi igrao dobro mora biti bliže šesnaestercu.