NESRETNI LUDOGOREC

Real i sudac 'okrenuli' Bugare, Basel srušio Liverpool

01.10.2014 u 22:47

  • +7

Liga prvaka, 2. kolo skupina A, B, C i D

Izvor: Reuters / Autor: Ina Fassbender

Bionic
Reading

Europski velikani Real i Liverpool u drugom kolu skupine B Lige prvaka gostovali su kod Ludogoreca i Basela, Real je slavio sa 2:1, a Basel je produljio Liverpoolovu rezultatsku agoniju svladavši ga s 1:0

Real je na krcatom stadionu Vasil Levski u Sofiji slavio protiv bugarskog prvaka rezultatom 3:1. Poveli su Bugari pogotkom Marcelinha kojega su 'kraljevi' nakon prekida zaboravili na drugoj stativi. Stadion je 'eksplodirao' od oduševljenja, a novi razlog za slavlje imali su već pet minuta kasnije, Chicharito je srušen u domaćem kaznenom prostoru, no udarac Ronalda s bijele točke odlično je obranio Stoyanov.

Ipak, Real je izjednačio već u 25. Ronaldo je prilično teatralno izborio novi kazneni udarac i zabio svoj 70 gol u Ligi prvaka. Real je očekivano pokazao više na terenu, no u očekivano vodstvo su došli tek u 77. minuti nakon novog poklon bona škotskog suca Thomsona. Benzema je odgurnuo svog i zabio za konačnih 2:1 a Škot je hladno pokazao na centar i razbjesnio nemoćnu publiku. Luka Modrić je igrao do 73. minute susreta.


Liverpool je na bučnom St Jakob Parku žustro otvorio utakmicu, no nakon što je pogodak Sterlinga u prvoj ozbiljnoj akciji opravdano poništen zbog zaleđa nastupilo je poprilično zatišje. Mignolet je odličnom reakcijom nogom sačuvao Liverpoolovu mrežu nakon pola sata igre, a Lovren je dva puta relativno opasno pucao glavom nakon prekida. I to je u prvom poluvremenu bilo gotovo sve.

U nastavku je Basel došao do sva tri boda pogotkom svog kapetana Strellera koji je iskoristio pomutnju u obrani gostiju i nakon prekida iz blizine zakucao za tri boda kluba čija je legenda. Liverpool može žaliti (gotovo isključivo) za prilikom Sterlinga koji se nakon predivne brze akcije gostiju našao sam pred vratarom i - dodao mu loptu... Dejan Lovren je odradio svih 90 minuta za poražene redse.