SPLIT-ČERNOMOREC 2:0

U velikoj pobjedi Splita, zvijezda je rođena!

31.07.2014 u 21:59

  • +3

RNK Split - Černomorec

Izvor: Pixsell / Autor: Tino Jurić

Bionic
Reading

Nogometaši Splita odigrali su gotovo pa savršenu utakmicu te na Parku mladeži savladali ukrajinsku momčad koju prošle godine nije mogao Dinamo. No, osim same pobjede rezultatom 2:0, pod splitskim je nebom zasjao bivši Varaždinac – Marko Rog

Split je protiv Ukrajinaca pokazao kako igra ozbiljna, dobro organizirana te na ispravan način selektirana i posložena nogometna momčad. Osim što su postigli dva gola te pobijedili rezultatom 2:0, Splićani su puno renomiranijem protivniku očitali pravu nogometnu lekciju te se mogu s punim pravom nadati da će se plasirati u posljednje pretkolo Europske lige.

Nakon nervoznih početnih dvadesetak minuta, kada je Černomorec bio bolja momčad na terenu, splitski su se nogometaši oslobodili početnog pritiska te počeli igrati onako kako znaju. Posebno se to odnosi na mladog ofenzivca Marka Roga, koji je ovoga ljeta došao iz Varaždina, a koji je u 25. minuti prvi pogodio mrežu gostujućeg vratara Bezotosniya. Bila je prava akija u kojoj je sudjelovao nekoliko Splitovih igrača, a asistencija je došla s lijeve strane.

Osim početnog pogotka, mladi je Rog potpuno dominirao terenom. Svaki put kada bi prihvatio loptu, u zraku je vladao dojam kako će se nešto dobro dogoditi za Split, a loše po njihove protivnike. Teško je reći je li se mladić više iskazao driblinzima, prodorima, loptama u prostor kojima je hranio suigrače, ili sjajno tehnikom primanja i distribucije lopte. Sve je te elemente igre pokazao ovaj mladić i definitivno se postavio na nogometnoj karti Hrvatske, kao jedan od najperspektivnijih igrača s naših prostora.


Dobre vijesti za Split uslijedile su na samom početku drugog poluvremena, kada se odmah vidjelo da je na pravi način na teren izašao Henri Belle. Nakon nekoliko dobrih prodora, Split je izradio akciju preko desne strane, a odličan je centrašut Radotića odličnim udarcem glavom okrunio Belle. Sve do 70. minute, Split je bio daleko bolja momčad na terenu, a posljednjih su dvadeset minuta dobro čuvali stečenu prednost obrambenom disciplinom i pravom pozicijskom igrom.

Marko Rog prva je priča ove utakmice, ali ne treba zaboraviti niti sve dobro što je napravila kompletna splitska momčad, koja je pokazala silnu borbenost, disciplinu i prije svega defanzivnu organizaciju, kojom su sačuvali svoju mrežu netaknutom. Napravili su veliki korak prema posljednjem pretkolu Europske lige...

RNK Split - Černomorec 2:0 (Rog 25', Belle 48')