TRIJUMF U DANSKOJ

Vanserijski Brozovićev gol za pobjedu Dinama

30.07.2014 u 22:07

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u prvom su ogledu trećeg pretkola Lige prvaka u gostima svladali Aarhus rezultatom 1:0. Obrane li prednost u maksimirskom uzvratu doći će u zadnje pretkolo bogatog natjecanja

Dinamo je u prvom poluvremenu izgledao kao momčad koja ni po čemu nije bolja od svojih danskih domaćina. Aarhus je lakoćom probijao bokove hrvatskog prvaka i stvarao prilike koje su napadači, na užas svojih navijača, sve ispromašivali. U četvrtoj minuti stativu je pogodio Jacobsen, a u 38. Enevoledsen propustio zabiti usamljen na drugoj stativi.

Dinamo je u prvom poluvremenu bio 'u rupi', zaprijetio je tek jednom pokušajem iz očaja Soudanija. Momčad iz Hrvatske mogla je na poluvrijeme otići vrlo zadovoljna rezultatom.


Uslijedio je nastavak u kojemu su plavi pokazali da imaju više iskustva i mirnoće od svojih domaćina... Trenutak odluke došao je u 49. minuti kada je lopta došla do Marcela Brozovića koji nije komplicirao negoju je odmjerenim šutem od stative proslijedio u suprotni vratarov kut.

U nastavku dvoboja Dinamo je grogiranom protivniku oduzeo inicijativu i iz polukontri imao priliku i za viši rezultat, no obzirom na viđeno (Aalborg je u međuvremenu propustio i izglednu poziciju glavom) u Zagreb se trebaju vraćati vrlo zadovoljni sjajnim rezultatom uoči uzvrata idućeg tjedna.

Do sada je Dinamo vukao Soudani, sada je povukao Brozović