RASPAD BEZ POSLJEDICA

Ipak prošli: Hajduk uspio izgubiti od Iraca na Poljudu!

24.07.2014 u 22:20

Bionic
Reading

Nakon što su veći dio posla obavili u Irskoj nogometaši Hajduka su u uzvratu protiv Dundalka umalo sve uprskali. Poveli su rezultatom 1:0, ali se zatim raspali, izgubili sa 2:1 i umalo dozvolili da ih (ponovno) izbace amateri iz Irske

Hajduk je u utakmicu ušao mirno i čekao pravu priliku koja je došla u 25. minuti. Kouassi je iskoristio lijepo dodavanje Gotala i zabio ispod vratara Save za, činilo se, početak divne splitske večeri. Dapače, pred kraj poluvremena digla se i Torcida koja je odnavijala zadnjih deset minuta i čitav odmor na vrhunskoj svjetskoj razini!

I onda drugo poluvrijeme...

Sve se činilo rutinskim u prvih deset minuta nastavka. Iako se Torcida ispuhala i Dundalk je bio zauzeo sredinu terena, Hajduk je imao ukupnih 3:0 protiv poluamatera iz simpatične Irske i mirno je jedrio prema trećem pretkolu iz Kazahstana. Imao je Hajduk i očajno odigranu kontru 'u rukavu' kao klasičnu meč loptu, i tada je u 64. minuti Jozinović loše vratio loptu prema stoperkoj liniji, Hoban je budno presjekao pas, zaobišao Stipicu i izjednačio.


Zvona za uzbunu oglasila su se u 70. minuti kada je Byrne zabio za 2:1 i kada je Dundalk došao samo na gol od najvećeg europskog šoka ove večeri. Stvorili su Irci, koje je čitav Poljud nakon dvoboja ispratio pljeskom, i još nekoliko popuprilika no srećom Stipica je mirno sačuvao  svoju mrežu i grogirani Hajduk prošao je u sljedeću rundu.

Idućeg tjedna putuju u četiri tisuće kilometara udaljenu Astanu (Šahtar ne smije igrati u svom Karagandyju), gdje će morati biti neusporedivo bolji nego večeras. Na fizičkom i taktičkom, po pitanju građenja napada i organizacije obrane... Svega