SJAJAN GOL BENKA

Borbena Rijeka ostala neporažena protiv Betisa!

03.10.2013 u 20:57

  • +7

2. kolo Europske lige, Rijeka - Betis

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke odigrali su na svojoj Kantridi 1:1 protiv Betisa u utakmici drugog kola Europske lige

Rijeka je osvojila svoj prvi bod u ovogodišnjem izdanju Europske lige. Nakon teškog poraza kod Vitorije, Kekova momčad odigrala je puno bolje kod kuće protiv Betisa i zasluženo ostala neporažena te tako najavila žestok otpor svim protivnicima u nastavku natjecanja.

Utakmica na Kantridi je odlično počela za Rijeku. Već u 2. minuti Benko je zaprijetio s ruba kaznenog prostora i natjerao Andersena na atraktivnu obranu. U 10. minuti domaći navijači došli su na svoje. Tomečak je probio svoju desnu stranu, ubacio za Leona Benka, koji je fantastičnim volejom matirao gostujućeg golmana.

Nažalost, Betis je vrlo brzo izjednačio i zagospodario terenom. Cedric Mabwati je bio taj koji se najbolje snašao nakon što domaća obrana nije na pravi način izbila loptu s ruba 16-erca. Pogodio je gostujući veznjak krasnim udarcem i vratio susret u egal.


Nastavio se pritisak Betisa i nakon postignutog pogotka. Mladi Kongoanac Cedric je u 22. minuti opet mogao zabiti nakon odlične kontre gostiju, no njegov udarac Vargić je izvadio ispod grede. Još opasniji bio je udarac Juanfrana u 24. minuti, no i njega je riječki golman izvadio iz svog donjeg lijevog kuta. U završnici prvog dijela Rijeka se ipak probudila i imala odličnu priliku u 44. minuti nakon što je Benko izbjegao zaleđe i pokušao ubaciti samom Krstanoviću na drugu stranu, no lopta mu je prešla preko noge.

Rijeka je velikim pritiskom i izuzetnom borbenošću otvorila drugi dio i odmah se ukazala velika prilika. Pogriješio je Andersen u 46. minuti, dao loptu u noge Krstanoviću, koji je proigrao Benka, ali u zadnji čas njegov je udarac blokiran. Nastavili su domaći velikom žestinom, ali Betis se uspio othrvati i primiriti utakmicu sredinom drugog dijela. U samoj završnici tempo igre je malo pao, velikih prilika više nismo vidjeli pa su se i jedni i drugi morali zadovoljiti podjelom bodova.


U drugoj utakmici skupine I francuski Lyon remizirao je s portugalskom Vitorijom. Poveli su gosti u 39. minuti golom Maazoua iz kontre, uzvratio je glavom u 53. minuti Gonalons. Na ljestvici skupine vodi Vitoria s četiri boda, po dva imaju Lyon i Betis, a Rijeka jedan.

U sljedećem kolu Rijeka gostuje kod Lyona.

Europska liga, skupina I, 2. kolo:

Rijeka – Betis 1:1 (Benko 10 / Cedric 14)

Lyon – Vitoria G. 1:1 (Gonalons 53 / Maazou 39)

Skupina I
Rijeka Betis 1:1
Lyon Vitoria Guimaraes 1:1
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Vitoria Guimaraes 2 1 1 0 4
2. Betis 2 0 2 0 2
3. Lyon 2 0 2 0 2
4. Rijeka 2 0 1 1 1
Sljedeće utakmice
24.10. Lyon Rijeka
24.10. Betis Vitoria Guimaraes