ČUDESNA UTAKMICA

Inter kreirao senzaciju pa doživio šok i ispao!

14.03.2013 u 21:42

Bionic
Reading

Nogometaši Tottenhama tek su nakon produžetaka izborili plasman u četvrtfinale Europske lige. Inter je nadoknadio 3:0 zaostatak iz prve utakmice no zatim primio gol u gostima...

Inter je odigrao jednu od svojih najboljih utakmica ove sezone, no nije uspio proći dalje. Fantastičnom igrom 'nerazzuri' su razbili Tottenham u regularnom dijelu utakmice te s ukupnih 3:3 otišli u produžetke, no tamo nisu imali snage dovršiti senzacionalni preokret.


Nakon što je Tottenham pobijedio 3:0 na White Hart Laneu, uzvrat je trebao biti formalnost, ali u 20. minuti Antonio Cassano glavom je zakucao loptu u mrežu i tako najavio veliki preokret na San Siru.


Inter je nastavio napadati, a nakon pogođene stative Rodrigo Palacio došao je na svoje u 52. minuti kada je izašao sam pred Brada Friedela i sigurno pogodio.


U 75. minuti domaći su došli do željenih 3:0. Gol je pao nakon slobodnog udarca kojeg je izveo Cassano. Llopta je završila u mreži nakon što se odbila od dvojice igrača Tottenhama. Posljednji je njome igrao William Gallas

Inter je mogao doći do pobjede u regularnom dijelu, ali u sudačkoj nadoknadi Cambiasso je promašio veliku priliku. Izašao je sam pred golmana iskosa, no lopta je prošla pokraj lijeve stative.


U produžetku više nije bilo snage kod Stramaccionijevih igrača. Tottenham je počeo nizati prilike, a u 96. minuti Adebayor je pospremio jedan odbijanac u mrežu. Bio je to gol u gostima koji je značio da Inter mora zabiti još dva.


U 109. minuti Inter se ponovo vratio u igru. Zabio je Ricardo Alvarez glavom na asistenciju Cassana i probudio nadu Talijanima, no nije bilo snage u samoj završnici za još jedan pogodak pa su 'nerazzuri' nesretno ispali iz Europske lige.

Naš Mateo Kovačić igrao je do 79. minute, kada je čini se zbog ozljede napustio igru. Odigrao je odlično u obrani, a prema naprijed se istakao s nekoliko odličnih i atraktivnih dodavanja.

Spomenimo i da su utakmicu vodili hrvatski suci na čelu s Ivanom Bebekom. Svojim odlukama nisu izazvali proteste niti burne reakcije aktera na terenu pa se može reći da su solidno obavili posao.

Europska liga, osmina finala

Inter – Tottenham 4:1 (Cassano 20, Palacio 52, Gallas a.g. 75, Alvarez 109 / Adebayor 96), ukupan rezultat 4:4, dalje ide Tottenham zbog gola u gostima