vrijeme za mirovinu ili...?

Luka Modrić izrekao bolnu istinu: Ja sam odradio svoje, kasno je sad...

23.04.2024 u 06:09

Bionic
Reading

Real Madrid je u El Clasicu pobijedio Barcelonu 3:2 i tako praktički osigurao naslov prvaka. No sve je u Madridu šokirao iskreni intervju koji je Luka Modrić (38) dao za australski Optus Sport

Svima je jasno da se jedna velika i prebogata karijera bliži kraju, pitanje je samo kad će se Luka Modrić (38) odlučiti za igračku mirovinu. Realno, čeka se kraj sezone, kad mu završava ugovor s Real Madridom, pa će puno toga biti jasnije.

Odigrat će Luka EURO u Njemačkoj, kao kapetan će povesti 'vatrene' u još jednu veliku bitku, no nitko osim njega sa sigurnošću ne zna što će biti nakon toga. Ponuda mu sigurno ne nedostaje, klubovi iz Saudijske Arabije i američkog MLS-a nude mu milijunske ugovore, a Dinamo je sve uporniji u nakani da ga nagovori na povratak u Maksimir.

No sve je šokirao intervju koji je Modrić dao za australski Optus Sport, a objavljen je na dan pobjede 'kraljeva' u El Clasicu protiv Barcelone 3:2, kada je odigrao svih 90 minuta kao kapetan Reala.

Real Madrid - Barcelona 3:2, El Clasico, 21.4.2024. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Arenasport/Youtube

Mahom je kapetan 'vatrenih' govorio o svojim iskustvima iz godina u kojima je igrao u engleskom Premiershipu, ali se osvrnuo i na budućnost.

'Odlazak u Tottenham pokazao se kao ispravan put, da sam sebi morao nešto pisati ili govoriti što bi mi se trebalo dogoditi u budućnosti, ne bih ni sam bolje mogao napisati', kazao je Modrić o svom iskustvu iz dana u kojima je branio boje 'spursa' te nastavio:

'Kad odeš iz Premiershipa, nije da si otišao i sve zaboravio, pratiš ligu, pogotovo klubove u kojima igraju hrvatski igrači. Naravno da sam pratio Tottenham, kao što ga pratim i dandanas.'

No i od Premiershipa postoji nešto veće. Naravno, Real Madrid...

  • +31
Real Madrid - Barcelona, španjolska liga, 21.4.2024. Izvor: EPA / Autor: DANIEL GONZALEZ

'Sad sam već godinama u Španjolskoj i Real Madridu. A kad si u Realu, nema većeg od toga. Općenito, Premier liga kao Premier liga je izazovna, s pravom se može reći da je jedna od najjačih liga, ako ne i najjača', kaže Modrić te objašnjava:

'Ta kultura koju u Engleskoj gaje prema nogometu i nogometašima, to treba osjetiti. Svakog tjedna je neka velika utakmica i to je ono što ih privlači.'

Za kraj je Modrić dao znakovitu izjavu, rekao je bolnu istinu. Iako je pitanje ciljalo njegov mogući povratak u Englesku, čini se da je odgovorom pokušao pripremiti sve za kraj karijere koji je sve bliže.

'Ja sam odradio svoje, kasno je sad u ovom godinama...', kazao je Modrić te intrigantno zaključio:

'No nikad se ne zna...'

Standings provided by Sofascore