TRAŽIT ĆE DOMINACIJU

Kovač: Neće biti smak svijeta ako ispadnemo, ali...

15.06.2014 u 18:50

Bionic
Reading

Hrvatski izbornik Niko Kovač najavljuje dominaciju svojih izabranika protiv Kameruna kad je posjed lopte u pitanju, a tu je utakmicu proglasio našim 'finalom', s obzirom na važnost

Naši reprezentativci u subotu su imali dan odmora, a od nedjelje slijede intenzivne pripreme za dvoboj protiv Kameruna, u kojem bi pobjeda znatno poboljšala izglede Hrvatske za prolazak u osminu finala. Dojam iz prve utakmice s Brazilom bio je dobar, ali sada se traže konkretni rezultati u nastavku natjecanja.

'I ljudi iz drugih zemalja potvrdili su da smo protiv Brazila bili odlični, ali protiv Kameruna nas čeka potpuno drugačija utakmica. Teško bi bilo Brazil napadati, morali smo tražiti priliku kroz protunapade, a protiv Kameruna imat ćemo veći posjed lopte i tražiti dominaciju. Tko ima loptu, diktira tempo, a tko bude uzaludno trčao, prije će ostati bez snage. Prvi gol bit će prednost, bilo bi dobro otići na poluvrijeme s pozitivnim rezultatom,' najavio je utakmicu na presici Niko Kovač pa dodao:

'Kamerunci su nezgodni, čvrsti, brane se čak i sa šestoricom u zadnjoj liniji. Meksikanci su bili vrlo agresivni, a mi ćemo pokušati sve kako bismo pritisnuli Kamerun na njihovu polovicu. Vidjeli smo protiv Malija sličnosti afričkog nogometa, no u Osijeku nisu igrali svi oni koji će sada dobiti šansu. Znamo sve o Kamerunu, analizirali smo ih poput Brazila te ćemo sukladno tome složiti taktiku. Naš je cilj uzeti tri boda, a ovaj je dvoboj dobio na važnosti. Nama je to finale, ali nakon toga može biti još poneko finale.'

Hrvatsku bi novi neuspjeh bacio na rub ispadanja, ali o tome nitko ne razmišlja.

'Svi se sjećamo kada smo bili na izlaznim vratima u kvalifikacijama. No, uspjeli smo i kao mala država moramo biti sretni da smo na velikom natjecanju. Neće biti smak svijeta ako ne prođemo skupinu, ali ne želim razmišljati o tome, nego smo koncentrirani na nadolazeće utakmice i vjerujem da možete nešto napraviti. Moj je osjećaj čak i nakon poraza od Brazila bio pozitivan jer smo igrali dobro, vidjeli smo svjetlo na kraju tunela,' zaključio je hrvatski strateg te potvrdio da je stanje s ozljedama Pranjića i Modrića bolje.