ODMAK OD TENISA

Nadal putuje na povijesno finale Španjolske

08.07.2010 u 20:01

Bionic
Reading

Prvi tenisač svijeta, pobjednik ovogodišnjih turnira u Roland Garrosu i Wimbledonu, Španjolac Rafael Nadal odlučio je otputovati u Južnoafričku Republiku i uživo pogledati hnedjeljni finalni susret između njegove Španjolske i Nizozemske u Johannesburgu (Soccer City, 20.30 sati)

'Obično viđamo nogometaše u ložama kada Rafa igra. Sada je vrijeme da se uloge promijene. Rafa Nadal će u nedjelju biti u Južnoj Africi i navijati za španjolsku reprezentaciju', objavljeno je na službenoj internetskoj stranici prvog tenisača svijeta.

Ova objava je stgila samo nekoliko sati nakon što je Nadal dao naslutiti kako će zbog terapije na koljenu morati ostati kod kuće.

'Kao i velika većina Španjolaca, Rafa je s mnogo emocija proživio pobjedu protiv Njemačke kojom je Španjolska izborila svoj prvi nastup u finalu SP-a. Dobro je znano kako je Rafa veliki ljubitelj nogometa, te da u španjolskoj reprezentaciji ima mnogo prijatelja. Za vrijeme Wimbledona bio je u kontaktu s njima putem SMS-a i medija, a izbornik Vicente del Bosque čestitao je Nadalu na osvajanju turnira', stoji u priopćenju na Nadalovoj stranici.

Nadal se planira vratiti na ATP Tour tek na turniru u Torontu sredinom kolovoza.