ELF NEPREPOZNATLJIV

Španjolska slavi Puyola i svoje finaliste

07.07.2010 u 22:25

Bionic
Reading

Nizozemskoj će se u finalu nogometnog SP-a suprotstaviti Španjolska. U europskom polufinalu 'furija' je golom Puyola slomila neprepoznatljive Nijemce i izborila svoje prvo svjetsko finale u povijesti

Svijet je očekivao ljepoticu, a 'uživati' je mogao u rovovskoj borbi koja je prilike za gol puštala na kapaljku. U prvih pola sata Španjolci su više prijetili, ali prvi je na scenu došao vratar Casillas koji se lijepo ispružio i zaustavio snažan dalekometni šut. Ipak, u prvom poluvremenu nismo vidjeli puno. Gotovo ništa. Nijemcima je očigledno nedostajao suspendirani Müller za kojega Loew nema zamjenu, a prodornosti Španjolaca nije pomogla ni činjenica da je indisponirani Torres ostao na klupi.

U nastavku je Španjolska nastavila jalovu dominaciju, a Nijemci nisu dočekali svoju kontru. Odluka je došla u 72. minuti kada je Xavi poslao korner u srce kaznenog prostora, gdje je na nju naletio obrambeni 'tenk' Puyol i glavom je zakucao iza Neuerovih leđa. Bio je to trenutak odluke od kojih se popularni Nijemci nisu uspjeli oporaviti i Španjolska zasluženo slavi najveći uspjeh na svjetskoj nogometnoj smotri.

Potvrdilo se pravilo da mlade momčadi, što Njemačka još uvijek jest, mora biti sklona oscilacijama. Nakon kreativne rupe protiv Srbije, drugi kiks došao je u trenutku gdje popravka nema i najlepršaviji sastav posljednjeg mjeseca večeras nije sličio na sebe.

Dakle, ili Nizozemska ili Španjolska proširit će popis svjetskih prvaka, a odgovor na najvažnije pitanje prvenstva doći će u nedjelju navečer.

Trenutak odluke