U DURBANU 0:0

Brazil zadržao vrh, Portugal osminu finala

25.06.2010 u 17:50

Bionic
Reading

U dvoboju vodećih momčadi skupine G, nismo vidjeli puno toga lijepog. Brazil i Portugal odigrali su 'mršavih' 0:0, ali su ostvarili planirano i ušli u osminu finala

Brazil i Portugal u posljednjoj su utakmici trebali u međusobnom dvoboju odlučiti tko će na vrh skupine G. Brazil je imao dva boda prednosti i za taj uspjeh, 13. na svjetskim prvenstvima bio mu je dovoljan i remi. Portugalu je pak za prvo mjesto trebala pobjeda, ali bili su svjesni igrači Queiroza da im je važnije osigurati osminu finala, a za taj plasman i njima je bod bio dovoljan.

Nažalost, prema očekivanjima, obje su momčadi pokazale malo te su zvižduci na prepunom stadionu u Durbanu bili opravdani. U prvom poluvremenu prigoda je još i bilo. Doduše, ne puno, ali više nego u drugom dijelu. za Brazil su prijetili Nilmar u 30. minuti i Luis Fabiano u 39. minuti. No najveću grešku prvog dijela napravio je sudac u 25. minuti kada je Juan, kao zadnji igrač, igrao rukom, zaustavivši brzu kontru Cristiana Ronalda. Umjesto crvenog, Juan je dobio tek žuti karton. Portugal prigoda praktički nije ni imao.

U drugom dijelu vidjeli smo još siromašniji nogomet, s time što su ovog puta nešto češće pred golom suparnika bili Portugalci. U 60. minuti Ronaldo je dobro prošao po lijevoj strani te uz pomoć Maiconove noge gurnuo loptu u sredinu, no Meireles je puca neprecizno. Novu prigodu za Portugal u 77. minuti imao je Ronaldo, ali mu je na leđima 'visio' Juan pa nije mogao dobro pucati. Eduardo praktički da nije ni imao posla, pa su s tribina počeli stizati zvižduci. Bio je to tek mali poticaj igračima, pa smo malo napetosti vidjeli u sudačkoj nadoknadi. Brazil je zaprijetio preko Ramiresa, a lopta se odbila od Alvesa i skoro prevarila Eduarda. Na drugoj strani Juan se poigravao u svom 16-ercu, a Danny je vrebao njegovu grešku, pa je 'nulu' morao spašavati Julio Cesar.

Sve u svemu, dosadna utakmica, u kojoj su obje momčadi ispunile očekivano.

PORTUGAL - BRAZIL 0:0

Durban. Stadion Moses Mabhida. Gledatelja: 62.000

Sudac: Archundia (Meksiko)

PORTUGAL: Eduardo - Ricardo Costa, Ricardo Carvalho, Bruno Alves, Coentrao - Pepe (Pedro Mendes, 64) - Duda (Simao, 54), Tiago, Raul Meireles (Veloso, 84), Danny - Cristiano Ronaldo

BRAZIL: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Juan, Bastos - Dani Alves, Gilberto Silva, Felipe Melo (Josue, 44) - Julio Baptista (Ramires, 82) - Nilmar, Luis Fabiano (Grafite, 85)