ORLOVI OPET LETE

Srbijanski mediji: Tako se to radi, živi smo

18.06.2010 u 18:54

Bionic
Reading

Malo treba našim susjedima da padnu u euforiju. Antićevi 'orlovi' su nakon poraza i razočaravajuće igre protiv Gane vratili vjeru u svoje sposobnosti pobjedom protiv Njemačke

Blic donosi naslov 'Tako se to radi: 'Orlovi' pobijedili Nijemce'. Njihov novinar kao ključne detalje osim gola Jovanovića izvlači Stojkovićevu obranu penala Podolskom te isključenje Klosea u prvom dijelu. U tekstu stoji da je sudac dijelio kartone 'šakom i kapom' te da je za razliku od prve utakmice Srbija zaigrala ofenzivnije. Napominje se da je završnica bila iznimno dramatična, jer je 'postojao strah da se Nijemci uvijek nekako izvuku'.

Mondo je izašao s kratkim naslovom 'Istorija', pod kojim se ističe da je to prva pobjeda reprezentacije na svjetskim prvenstvima pod nazivom Srbija. 'Živi smo', stoji u tekstu u kojem novinar piše da je promašeno dosta prilika da se riješi utakmica, ali da na sreću kazna nije stigla. Jedan dio teksta je posvećen i Nemanji Vidiću, pa ni novinar ne može vjerovati kako je sr… igranja rukom ponovljeno već u ovoj utakmici.

B92 piše o velikoj pobjedi Srbije te navodi kako je susret sudio španjolski sudac Alberto Unidano koji je u Primeri prošle sezone u 17 utakmica isključio 11 igrača. U tekstu se navodi kako je crveni karton Kloseu bio velika prednost za srpske igrače koji su je iskoristili golom Jovanovića. Naravno, spominje se jedan od junaka Stojković, kao i činjenica da su Nijemci krenuli na sve ili ništa i s igračem manje bili opasni – ponajviše Özil i Podolski. Na kraju se zaključuje da je Srbija zasluženo izdržala.