DANSKI MEDIJI

'Protiv Hrvata bio je to šou, posebna večer'

21.01.2011 u 08:30

Bionic
Reading

U Danskoj vlada euforija. Kako i ne bi, jer je njihova reprezentacija uz Island jedina zabilježila pet pobjeda u prvoj fazi igranja po skupinama. Njihov optimizam je opravdan, jer Wilbekova družina djeluje sjajno

Danski mediji puni su hvale za igru svoje reprezentacije. Jyllands Posten izlazi s naslovom 'Danska euforija razbila Hrvatsku'. Taj medij piše da je Danska pokazala klasu i da u drugi krug ulazi kao veliki favorit da dohvati polufinale. Njihov novinar piše o posebnoj večeri, raspjevanih devet tisuća zemljaka na tribinama i Hrvatima koji nisu u obrani imali rješenja za Sondergaarda i Hansena. U tekstu se spominje da su hrvatski vratari Alilović i Šego nestali, pita se gdje je bio Ivano Balić i napominje kako je njihov izbornik nadmudrio Golužu.

Ekstra Bladet donosi desetak tekstova nakon utakmice. Piše se da Danska ide sigurno prema polufinalu i da je njihov nacionalni sastav pokazao šou protiv Hrvatske. Novinar tvrdi da su Sordergaard i Hansen zabili čavao u lijes Golužinih izabranika, da nikada 'crveni' nisu igrali s takvom podrškom i da je sve na kraju eksplodiralo u veliko slavlje. I tu se ističe da su hrvatski vratari bili očajni i da 'Balić nije došao'. Isti medij izdvaja i da su hrvatski rukometaši očajno protestirali zbog suđenja.

I Naestved Tidenten spominje hrvatske proteste zbog sudaca. U tekstu stoji da je to bio danski festival u kojem su nakon zabrinjavajućeg prvog dijela u drugome tempom pregazili suparnike. Spominje se da je Danska pobijedila favorita prvenstva, da je pokazala kako može igrati s najboljima, ali se s njima i tući.