NE TREBA SE POTROŠITI

Goluža: Alžirci su bezobrazni i tuku

15.01.2011 u 13:20

Bionic
Reading

Prvom pobjedom na SP-u posebno zadovoljan može biti izbornik hrvatske reprezentacije Slavko Goluža

Iako je Hrvatska teže od očekivanog dobila Rumunjsku, izbornik Goluža nije uopće zabrinut zbog slabijeg prvog poluvremena.

'Pobjedi se ne treba gledati u zube. Rumunji su ubrzali igru i bili agresivniji u obrani, ali za sve smo mi bili krivi. U prvom dijelu smo bili u grču: obrana nam je bila široka, u napadu smo brzopleto i pojedinačno pokušavali riješiti. Rezultat njihove prednosti u prvom dijelu su naše pogreške, kada smo mislili da možemo sve napraviti u napadu. U nastavku smo zgusnuli obranu iz koje su sijevale kontre i polukontre', objasnio je Goluža, dodajući:

'Ni u jednom trenutku nisam sumnjao u obranu i znao sam da samo trebamo pričekati pet, šest minuta naše igre da se odvojimo i utakmicu privedemo kraju.'

U najavi nedjeljne utakmice, Goluža se osvrnuo na okršaj Alžira i Srbije, koji su Srbi dobili s minimalnih 25:24.

'Oni igraju duboku i agresivnu obranu 3 na 3, postavljenu na 10-12 metara. Moramo se rastrčati protiv njih. Prljavi su, bezobrazni i tuku. Ne biraju sredstva kako zaustaviti protivnika, a ja želim da se što manje trošimo. Rijetko se susrećemo s dubokom obranom poput njihove i ako se ne pokažemo u pravom svjetlu, to nam može stvarati velike probleme. Trebat će nam mnogo koncentracije i da u napadu budemo što rastrčaniji, da ne bismo išli na njihovu postavljenu obranu', opisao je Goluža put do pobjede protiv Alžiraca.