KRITIČNI IZBORNIK

Goluža: Napravili smo dječje pogreške

10.01.2011 u 08:41

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija još jednom je ostala kratkih rukava u ogledu s Francuskom. Na turniru u Parizu svjetski prvaci su slavili 28:27, a izbornik Slavko Goluža nije bio zadovoljan svim segmentima igre

Još jednom Francuska je bila bolja, sada u finalu pripremnog turnira, iako je i Hrvatska imala priliku da susret zaključi pobjedom.

'Vodili smo u cijeloj utakmici i na kraju izgubili. No to je sport. Zadovoljan sam jer smo stigli u Pariz nakon samo nekoliko treninga u kompletnom sastavu, a igrali smo ravnopravno. Ipak, ima stvari na kojima moramo puno raditi', rekao je Goluža te otkrio slabosti.

'U obrani su se neki igrači ponašali kao u svojim klubovima. Trebali smo imati veći rad nogu, a ne lijetati na suparnika u mjestu. Sad vidim da će mi nedostajati koji dan više priprema. Francuzi pucaju od snage, a mi je baš i nismo imali. Napravili smo nekoliko dječjih pogrešaka, no bitno je da imamo prostora za napredak', dodao je hrvatski izbornik.

'Do početka prvenstva moramo obnoviti snagu te se dobro pripremiti za jednu od najvažnijih utakmica u prvom krugu, odnosno otvaranje protiv Rumunjske. Nakon toga nam slijede dva malo lakša dvoboja u koja ipak moramo ući koncentrirani da nas ne bi iznenadili i lagano hvatati punu formu za odlučujuće susrete.'