VELIKA OČEKIVANJA

Lac: Protiv Slovenaca će biti puno žešće

17.01.2012 u 08:07

Bionic
Reading

Jedan od najzaslužnijih za prvu pobjedu hrvatske rukometne reprezentacije bio je i Blaženko Lacković koji je pet puta probušio Islanđane

'Lac' je izgledao jako dobro. Kada je trebalo, povukao je i zabijao, no ni on nije posve zadovoljan kako je sve to izgledalo.

'Možda ta utakmica nije bila najljepša i najatraktivnija, ali samo zato što je bila jako bitna za nas. Trebalo je probiti taj led, očekivanja su jako velika, a Island je protivnik koji je osvojio jako puno medalja zadnjih pet godina. Nedostajao im je samo Stefansson', rekao je Lacković i dodao:

'Dobro smo ušli u susret, ali bili smo malo preblagi u obrani i previše smo u napadu igrali jedan na jedan pa to nije izgledalo tako dobro. Najvažnije je da smo na kraju dobro odigrali zonu 5-1 i bili hladnokrvni da poentiramo, a Alilović je u pravo vrijeme obranio par lopti. Osjetila se nervoza, to je dokaz da nam ovo prvenstvo puno znači, želimo nešto napraviti i mislim da ćemo protiv Slovenije biti poletniji i brži.'

Slovenci su u srijedu.

'Iako će ta utakmica biti još žešća, vjerujem da osvajamo dva boda. Oni su izgubili u prvoj utakmici i ići će na sve ili ništa. Mi moramo ući u utakmicu zrelije i pametnije i natjerati vodu na naš mlin', zaključuje Lacković.