OKRŠAJ U ZAGREBU

Hajduk ima priliku prikovati Lokomotivu za dno

28.08.2016 u 11:51

Bionic
Reading

U nedjeljnom dvoboju MAXtv Prve lige (Arenasport3, 19h) nogometaši Lokomotive i Hajduka igraju u Kranjčevićevoj, a u slučaju poraza domaći će ostati posljednji na ljestvici...

Dva gubitnika iz doigravanja Europske lige Lokomotiva i Hajduk sastat će se ove nedjelje u Kranjčevićevoj u utakmici koju najradije ne bi igrali, ali moraju. Lokomotiva je upravo ostavila iza sebe čak osam europskih utakmica ovoga ljeta i snage su joj potpuno na izmaku, dok je Hajduk u četvrtak doživio još jedan 'smak svijeta' ispavši od Maccabija iz Tel Aviva nakon izvođenja jedanaesteraca.

Lokomotiva je ujedno i na posljednjem mjestu u 1. HNL s nizom od tri poraza i samo dva osvojena boda, te trener Tomislav Ivković ne spava mirno. Prije dvotjedne prvenstvene pauze itekako bi mu dobro sjeo pozitivan rezultat protiv Hajduka, a pogotovo pobjeda.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

No, iz iscrpljene i premorene momčad koja je u četvrtak porazom 0:2 u Genku zaključila europsku avanturu, neće biti lako izvući ono najbolje što može, premda je olakotna okolnost što je Hajduk u još težoj situaciji, ponajviše s psihološkog aspekta.

'Svi smo mi prošli emotivnu kalvariju, oni nakon jedanaesterca, mi nakon neiskorištenih prilika, ali ja sam odmah poslije susreta rekao da se moramo 'prešaltati' na HNL, da bismo sljedeće sezone mogli ponovo biti u istoj situaciji. Zapravo je dobra stvar je što slijedi upravo dvoboj s Hajdukom jer to je utakmica koja motivira, koju svi željno iščekuju i koju svatko želi igrati,' pokušava verbalnom retorikom podići svoje igrače trener Lokomotive Tomislav Ivković, a i dalje mu je izvan stroja ozlijeđeni centarfor Radonjić, dok je deni bek Bartolec napustio klub i otišao u danski Nordsjaelland.

Vjerojatno će biti i nekih promjena u početnom sastavu, ali u ovakvim situacijama to se uvijek ostavlja do pred početak dvoboja da se vidi tko može, a tko ne, odnosno tko je u najboljem fizičkom stanju.

'Hajduk je zbog svoje povijesti i imena favorit, no mi nećemo biti naivni, imat ćemo svoje prilike. Nadam se da ćemo ih iskoristiti,' podvukao je trener domaćih Ivković, a u sastavu se očekuje veznjak Fiolić, premda je i on na izlaznim vratima Lokomotive.

Premda je odigrao najbolju utakmicu u sezoni i kroz 120 minuta svladao Maccabi 2:1, opet Hajduk nije dočekao put u skupinu Europske lige jer je bio lošiji u izvođenju jedanaesteraca.

Nije pomoglo ni što je vratar Kalinić obranio dva udarca gostiju kada su Tudor, Ohandza i Ćosić katastrofalno pucali sa 11 metara i svojim promašajima Maccabiju poklonili prolaz.

Težak je to udarac za splitski klub, možda i najteži otkako ga vode od navijača izabrani predstavnici, a kako se iz svega izvući, malo tko zna, ako uopće netko zna. Činjenica je da Hajduk opet mora prodavati najbolje igrače za vrlo male iznose, a kada odu Sušić, Kalinić i Nižić, koji su trenutačno najbliži prodaji, malo će istinske kvalitete ostati na raspolaganju treneru Marijanu Pušniku.

Već ov nedjelje protiv Lokomotive u kadru neće biti Sušića, dok će konačni rasplet uslijediti zadnjeg dana kolovoza. Tada će se znati s kojim kadrom Hajduk kreće u borbu za treće mjesto jer prva dva su mu realno nedostižna, što se dobro vidjelo u prošle dvije prvenstvene utakmice na Poljudu kada je primio ukupno osam golova od Dinama i Rijeke.

'Normalno je da igrači padnu nakon onakvog raspleta u četvrtak protiv Maccabija. Bilo je emotivno, ali ja sam im u svlačionici izrekao pohvale i da idemo dalje. Imamo prvenstvo i Kup, a mislim da smo na pravom putu,' smatra trener Hajduka Marijan Pušnik, koji ima mnogo upitnika oko sastava za ovu utakmicu, odnosno u istoj je poziciji kao i strateg domaćih Ivković.

'Lokomotiva je vrlo dobra iako joj bodovi to zasad ne pokazuju. Oni su filijala Dinama, mladi i talentirani, koji kad se dokažu prelaze na Maksimir. Ja četvoricu za nekoliko godina vidim i u reprezentaciji Hrvatske i dovoljno je pogledati tko daje golove, a tko im asistira. Mi smo ih analizirali, moramo biti maksimalno ozbiljni, iskazati puno poštovanje suparniku, ali bez straha. Njihov bodovni učinak u prvenstvu odraz je igranja na dva kolosijeka, bili su u istoj poziciji kao i mi, ali mi idemo pokušati pobijediti,' odlučan je trener gostiju Pušnik, a bit će zanimljivo vidjeti kakvu će taktiku postaviti. Napadačkom je stradao protiv Dinama i Rijeke, a defanzivnom pobijedio Maccabi.