SLAVEN U KRANJČEVIĆEVOJ

Nova pobjeda približava Zagreb nogometnom čudu

30.04.2016 u 09:47

Bionic
Reading

Nogometaši Zagreba u subotnjoj utakmici 34. kola MAXtv Prve lige (ArenaSport3, 15h) pobjedom protiv Slaven Belupo može dodatno pritisnuti Istru u borbi za izbjegavanje izravnog ispadanja iz lige..

S dvije uzastopne pobjede Zagreb je oživio nadu u mogući ostanak. Šest bodova u preostala tri kola neće biti lako nadoknaditi, no isto tako neće biti niti nemoguće. Poslije ove im slijede još dvije domaće utakmice (Lokomotiva je na papiru samo u gostima i Hajduk), dok Puljane čekaju Dinamo, Split i Rijeka...

'Ne kombiniramo i ne kalkuliramo. Svakom nastupu pristupamo jednako, otvoreno i napadački. Nažalost, prečesto smo stradali...,' rekao je pomoćni trener Madunović.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

On i njegov nadređeni Dražen Medić ove subote neće moći računati na glavnog igrača Bobana te Bevaba i Matića.

'Bobana bi trebao zamijenit Jurilj, no još uvijek moramo vidjeti je li on sto posto spreman izdržati sve duele. Ostali raspoloživi kandidati su spremni maksimalno se žrtvovati,' zaključio je Madunović.

Problematična je i ta pozicija na lijevom boku gdje treba očekivati Šehića umjesto spomenutog Bevaba.

Slaven nema nikakav rezultatski imperativ. Njima su se sve misli usmjerene finalu Kupa, pa tako preostale prvenstvene susrete možda neće odraditi maksimalno fokusirano s najjačim igračima. Doduše, razigrani Slaven ima dosta opasnih pojedinaca i može uvijek biti opasan.

Njihov trener Kopić lani je vodio Zagreb, no nekog popusta na račun sentimenta očito neće biti...

'Imamo obvezu preostala tri prvenstvena susreta odigrati maksimalno odgovorno i postignemo rezultat s kojim bih mogli osvojiti šesto mjesto. Uopće ne razmišljamo koji se klub nalazi u kakvoj situaciji već samo o svojoj igri i osvajanju bodova. Još nisam odlučio koja će jedanaestorica istrčati u Kranjčevićevoj, što ću odlučiti uoči utakmica,' rekao je Kopić u najavi te dodao:

'Zagreb je na posljednja dva ogleda pokazao da je u dobroj formi, sigurno je jako motiviran, ali mi o tome ne razmišljamo već nas zanima samo naša igra i pozitivan rezultat.'

No, da je danas rezultat prioritet vjerojatno ne bi bilo toliko špekulacija oko početnog sastava. Ovako kada vidimo da su Ozobić, Christensen i Edson najavljeni na klupi...malo taktiziranja bi ipak moglo biti.

Vrijedi za kraj izdvojiti povratak mladog stopera Međimorca, pa jedini izostanak ostaje onaj vratara Blaževića.