DERBI NA POLJUDU

Hajduk ovaj put mora pokazati barem nešto protiv Dinama!

20.03.2016 u 08:43

Bionic
Reading

Nakon sigurne pobjede u srijedu u Kupu, Dinamo će u 28. kolu MAXtv Prve lige ove nedjelje na Poljudu (Arenasport3, 15h) pokušati pobijediti Hajduk i u domaćem prvenstvu, no Splićani silno žele pokazati da nisu toliko lošiji kao u zadnjoj utakmici...

Repriza dvoboja od srijede u kojem je Dinamo nastavio dominaciju u međusobnim susretima. Doduše, u posljednjih nekoliko nastupa Hajduk je znao zaprijetiti, u srijedu nije bio niti blizu. Domaći trener Burić je postavio vrlo opreznu igru što mu se obilo u glavu već nakon pola sata igre. Rezultat je pokazivao 2:0 za goste, a do kraja su Bijeli uspjeli tek prividno uspostaviti ravnotežu. Trener Dinama nije bio zadovoljan drugim poluvremenom, no čini se kako su te izjave tek dodavanje soli na ranu Splićana. Naime, i tada kada je Dinamo navodno bio vrlo loš, Hajduk je bio potpuno nemoćan.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

Nije slučajno i nije izdvojen slučaj. Hajduk je ove sezone odigrao 9 utakmica protiv ozbiljni(ji)h suparnika: 4 puta Dinamo, 3 puta Rijeka i 2 puta Liberec. Nisu pobijedili nijednom, zabili su tek dva pogotka.

'Našu reakciju ste vidjeli drugo poluvrijeme, nadam se kako ćemo sada igrati tako otpočetka. Nadam se kako što skinuti ogrtač straha, to je ono što nas sputava. Svaku utakmicu imamo 6-7 igrača do 20 godina, a ne mogu svi oni nositi igru,' rekao je Burić, pa se zatim pojadao zbog izostanaka:

'Svaku utakmicu nam nedostaje 4-5 igrača. Nije žalopojka, to je realnost. Šimić je odigrao dobro, ali je dobio udarac. On i Nižić nisu na sto posto, a sigurno neće biti Malokua, Velazqueza i Bencuna.'

Napadača Ohandzu je zaboravio, vjerojatno kao i većina navijača s obzirom da je ovaj svoju zadnju utakmicu odigrao još prošlo ljeto. Arteaga opet nije u konkurenciji...

Dinamo u srijedu nije odigrao niša posebno. Iznenadili su Burića sa sastavom bez klasičnog napadača. Rog je preuzeo ulogu lutajućeg napadača te je kretnjama između dvije linije radio veliki nered u obrani. Pjaca je izluđivao Juranovića na lijevom krilu i kad podvučemo crtu, teško se sjetiti kada je Dinamo s manje muke došao do sigurne pobjede. Na kraju su je skupo platili jer je spomenuti Pjaca pri jednom padu slomio ključnu kost te će izbivati s travnjaka barem šest tjedana.

Nedjeljni dvoboj s rezultatskog aspekta njima znači puno više. Dok će Hajduk na koncu vrlo vjerojatno završiti treći, Dinamo u borbi za naslov nema puno prostora za pogreške. Da je neko drugo vrijeme rekli bismo da im Hajduk neće olakšati posao, no nakon srijede teško je očekivati nešto više od Splićana. Da momčad s Tudorom, Juranovićem, Mujanom, Roguljićem,...., nema kvalitetu i nije neko iznenađenje. Ali da se neće niti boriti te da će utakmicu završiti bez dva čvršća strata, nije očekivao baš nitko.

'Sigurno mogu više od onoga što su pružili u srijedu, ali kao što sam tisuću putu rekao: Dinamo je taj koji, uz sav respekt prema svima, u Hrvatskoj odlučuje. Ako budemo na nivou prvog poluvremena onda će njima opet biti vrlo teško,' rekao je Mamić pa odgovorio na pitanje je li za nešto ravnopravniji Hajduk u nastavku zaslužan Dinamo ili Hajduk odgovorio:

'Mislim da je za to što u nastavku nismo onako dominirali i nizali prilike kao u prvom dijelu kriva lošija naša igra, a ne bolja igra Hajduka.'

Osim spomenutog Pjaca, u momčadi neće biti ni Fernandesa koji se ogriješio o disciplinski pravilnik pa završio u B momčadi. Navodno neće biti ni Soudanija zbog lakše ozljede.

Što to pak znači za prvi sastav? Na gol se neovisno o svemu opet vraća Eduardo, u obrani i veznom redu ne bi trebalo biti previše promjena. Napadački trolist bi pak trebali činiti Hodžić, Brekalo i Rog. Na prvu izgleda nešto lošija od verzije s Pjacom i Soudanijem. No, ne podignu li Splićani razinu svoje igre, i to će biti dovoljno za novo slavlje.