GRADSKI DERBI

Zagreb protiv Dinama kreće u nemoguću misiju!

14.02.2016 u 10:07

Bionic
Reading

U nedjeljnom dvoboju 22. kola MAXtv Prve lige (ArenaSport3, 17h) Zagreb u Kranjčevićevoj dočekuje Dinamo i mora se protiv najbolje momčadi u Hrvatskoj vaditi, jer vremena više nema...

Zagreb nema prevelike izglede za ostanak u ligi. Zaostatak za predzadnjim je velik, a prikazana igra te kadar kojim raspolaže Dražen Medić baš i ne ulijevaju previše povjerenja. Nada još uvijek tinja, ali...

'Nastojat ćemo pokazati što smo radili na pripremama. Moramo hrabro krenuti u proljetni nastava u kojem je plan pobjeći s dna. Mnogi su nas otpisali, no ne obaziremo se na to. Neka priča tko što želi, ali jedino mi odlučujemo o sebi. Time što nas je sportska javnost otpisala, dobivamo dodatni motiv,' rekao je pomoćni trener Madunović.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

Rijetki iz tih izjava mogu pronaći razloge na kojima bi se temeljio optimizam. Igrački kadar je bio vrlo skroman, a malo toga se promijenilo tijekom zime. Vrijedi istaknuti dolazak bivšeg igrača Milana Strassera, međutim taj veznjak je daleko od prave forme. K tome, za danas nema ni pravo nastupa.

U kontekstu današnje utakmice, veliki hendikep je i neigranje prvog napadača Gabrijela Bobana. Nema ni kartoniranog braniča Šehića.

'Nacrtani' sastav ne otkriva baš najbolje formaciju u kojoj bi Zagreb trebao igrati. Čini se kako je to nekih 4-3-3, gdje bi Bevab i Tešija trebali biti na bočnim defanzivnim pozicijama. U vršku napada bi trebao biti Lovro Medić, a umjesto spomenutog Gabrijela od prve minutu će priliku dobiti njegov brat Bruno.

Dinamo je u srijedu otvorio natjecateljsku 2016. godini. U teškim uvjetima su izborili prolazak u Kupu protiv Intera uz solidnu igru. Moglo je biti i rezultatski uvjerljivije da su imali više koncentracije u završnici.

'Nadamo se da će vremenske prilike biti bolje i da ćemo igrati normalnu utakmicu. Što se tiče Zagreba, kako god to izgledalo na ljestvici oni su nam u prošlim utakmicama često stvarali dosta problema. Naše igre u Kranjčevićevoj također nisu bile prave i očekujem da to ovoga puta bude na visokom nivou,' rekao je Zoran Mamić.

Rog ima kartone, a Taravel, Henriquez, Gonçalo i Pivarić su ozlijeđeni. Veseli povratak Pjace.

'On je već u Španjolskoj intenzivno radio s ekipom i individualno tako da fizički nije upitan, a nogometni dio naravno nije na razini. Ipak,li on je plemenit igrač tako da to nikada nije niti bilo upitno i sretni smo što će konkurirati za utakmicu sa Zagrebom,' istaknuo je gostujući trener uz dodatak kako će utakmicu na desnom boku započeti Stojanović, dok bi od prve minute trebao krenuti u Sigali.

'Mi smo u Sloveniji na ljetnim pripremama radili više na obrani jer nas je čekala europska sezone, a sada smo u Španjolskoj ipak nešto više radili napadački dio jer više nema Europe tako da očekujem da se poboljšamo i u tom segmentu,' otkrio je Mamić jedan taktički detalj.

Formacija bi trebala biti klasičnih 4-3-3, s Hodžićem kao centralnom figurom u napadu te Fernandesom i Soudanijem na krilima.

Iako Dinamo nije kompletan, kadar kojim Mamić raspolaže gura ga u ulogu apsolutnog favorita.