UZBUDLJIVO U MAKSIMIRU

Teška ozljeda Dinamova braniča; Mamić dovodi dva igrača

08.02.2016 u 20:21

Bionic
Reading

Dinamo se u nedjelju vratio sa priprema u Španjolskoj, no već u ponedjeljak trener Zoran Mamić sučelio se s novim velikim problemom

Naime, tijekom dvoboja sa šahtarom, ozljedu je dobio Goncalo, branič 'modrih', koji je po povratku otišao na dodatne pretrage a nakon njih stigla je i šokantna vijest. Goncalu je puknuo prednji križni ligament i zbog te ozljede propustit će proljenti dio sezone. 

'Nisam presretan pripremama jer iz puno objektivnih razloga nismo napravili što smo htjeli, a to je standardizirali momčad. Evo, nakon Šahtara smo imali problema jer je Schildenfeld dobio jak udarac u šaku i nešto je puknulo , a Eduardo je utakmicu branio sa slomljenim prstom . Kad tome još dodamo tešku ozljedu Pivarića, Soudanija koji je propustio dio priprema, Brekalu je također puknuo prst, odnosno Taravela, Sigalija i Pjacu koji nisu odradili pripreme kako treba', nabrajao je brojne probleme s kojima se Dinamo borio na zimskim pripremama Zoran Mamić, a prenosi službena stranica kluba

Jedina možda i donekle dobra vijest jest da je Schildenfeld spreman za drugi dio prvenstva jer ovog mu je puta stradala 'tek' ruka.

'Svi osim Pivarića bi uskoro trebali biti ponovno na terenu'.

Dinamo je na pripremama igrao lošije nego se očekivalo, no Mamića to ne brine.

'Dinamo je uvijek bio 'svjetski prvak priprema'. Ovo je prvi puta da imamo niz lošijih rezultata, ali ne vidim problem u tome. Pripreme i prijateljske utakmice su jedno, a natjecateljski susreti ipak nešto sasvim drugo. Sada ćemo spustiti intenzitet rada i ne sumnjam da će momčad s time biti bolja, lakša i brža'.

Na pripremama se moglo vidjeti da će glavni igrač ovog Dinama biti Ante Ćorić.

'Fizički je ojačao i on treba biti važan dio naše momčadi te dobiva slobodu u našoj igri. Bez obzira na zaigranost i vic koji on ima i ne smijemo "ubijati" zbog čega i ima apsolutnu slobodnu u ofenzivnom dijelu igre ipak u nekim segmentima mora dići razinu koncentracije i odgovornosti u igri', izjavio je trener 'modrih' te otkrio da u klubu razmišljaju o dva nova igrača.

'Zbog ozljeda Pivarića i Muse gledali smo i još uvijek gledamo dva igrača koji su nam se jako svidjeli. Jedan od njih je Jose Angel Diaz koji je iz Rome došao u Porto i koji u obzir dolazi tek od ljeta, a drugi je Nicolai Boilesen iz Ajaxa koji je bio čak i njihov kapetan, ali se nije dogovorio s klubom oko novog ugovora koji mu traje do ljeta i vidjet ćemo što će biti od toga. Zasad je sve otvoreno'.