JASNA PORUKA

'Štimac trener? Njega nismo uzeli u obzir, nije u našim planovima!'

06.10.2015 u 08:51

Bionic
Reading

U ponedjeljak je Istra 1961 otkazala suradnju treneru Igoru Pamiću. Kao nasljednik spominjao se Igor Štimac, ali iz pulskog prvoligaša ekspresno su demantirali tu informaciju

U MAXtv Prvoj ligi pala je još jedna trenerska glava. Upravni odbor Istre 1961 zahvalio se Igoru Pamiću.

'Dani poput današnjeg su teški, međutim nužni kako bi se mogli dostići ciljevi i kako bi se ispunile obveze prema navijačima. Cijenim doprinos trenera Pamića našoj organizaciji i želim mu sve najbolje u budućnosti. Rezultat odluke da se smijeni trener Pamić jest da će sportski direktor Robert Rubčić odmah, no privremeno preuzeti trenerske obaveze. Vlasnička grupacija i naš menadžerski tim NK Istre 1961 će odmah početi sa potragu za novim trenerom u državi i inozemstvu i toj ćemo obvezi pristupiti vrlo ozbiljno, kako bi se pronašao najbolji kandidat. U međuvremenu, imam ogromno povjerenje u Roberta Rubčića budući da težimo igrati nogomet koji će biti svim navijačima i simpatizerima kluba na ponos, te onaj koji će nas dovesti do Europske lige gdje namjeravamo igrati idućih godina', dio je priopćenja Mihaela Glovera, direktora kluba.

Dio medija odmah je počeo sa špekulacijama te je najavio kao novog trenera Igora Štimca, no bivši hrvatski izbornik je kratko poručio da mu je 'dosta seljakanja i da ga se pusti na miru.

I u Istri 1961 su uskoro demantirali navode o Štimcu kao glavnom kandidatu za trenera.

'Decidirano tvrdim kako nitko iz redova NK Istre 1961 nije kontaktirao Igora Štimca u moje ime ili bazirajući se na mojim instrukcijama. Njega nismo uzeli u obzir kao novog trenera, niti je u trenutnim niti u budućim planovima NK Istre 1961 iako je odličan trener', prenose Sportske Novosti riječi Glovera.

Inače, Istra 1961 je četvrti klub koji je promijenio trenera ove sezone nakon Osijeka (Dražen Besek), Lokomotive (Ante Čačić) i Splita (Zoran Vulić), a tek je prošlo 12 kola.