TVRDE DA LAŽE

Hajduk najavio tužbu protiv poznatog splitskog novinara

31.08.2015 u 19:33

Bionic
Reading

Nogometni klub Hajduk objavio je opširni demanti posljednjeg teksta splitskog novinara Zdravka Reića u kojem piše o rasprodaji momčadi i slučaju Dine Mikanovića...

Hajduk je u ponedjeljak reagirao tekstom na službenoj stranici kojeg potpisuje predsjednik Marin Brbić, kao reakciju na Reićeve tvrdnje:

'Autor Zdravko Reić uz svoj komentar - na koji ima apsolutno pravo i s čime zapravo nemamo nikakav problem jer smo naučili da spomenuti novinar piše što ga je volja i to bez da provjeri informaciju i potraži potvrdu iz više izvora - objavljeno je nekoliko notornih laži na kojima se i temelji teza čitavog teksta, i na to moramo reagirati demantijem.

Apsolutna je laž da je u transferu Dina Mikanovića u danski Aarhus odšteta Hajduku umanjena za 30 posto te da je taj dio završio kao gaža odvjetničkoj kancelariji koja je posredovala u poslu, kako to objavljuje novinar Zdravko Reić.

Istina je da nikakva posrednička provizija nije isplaćena kod spomenutog transfera kao što je i istina da se naš bivši igrač Dino Mikanović u korist Hajduka odrekao 30 posto iznosa od odštete što mu je pripadalo po ranije potpisanom ugovoru.

Navođenjem lažnih informacije novinar Zdravko Reić dovodi u zabludu čitateljstvo, a HNK Hajduk nanosi izravnu štetu kako ugledu tako i materijalno.

Ovo nije prvi slučaj da novinar Zdravko Reić plasira u javnost lažne i izmišljene informacije vezane uz HNK Hajduk.

Previše bi nam vremena i prostora oduzeli svi demantiji na lažne informacije koje je novinar Zdravko Reić u zadnje vrijeme objavio. Navodimo samo jedan najsvježiji primjer jer nisu prošla niti dva dana od Reićeva izmišljenog intervjua s našim igračem Mijom Caktašem u kojem je u medije plasirao riječi koje Caktaš nikad nije izrekao, a niti je čak razgovarao s Reićem.

Protiv novinara Zdravka Reića bit ćemo primorani pokrenuti sudsku tužbu zbog namjernog iznošenja lažnih informacija.

S poštovanjem,

Marin Brbić, predsjednik HNK Hajduk.'

Što je napisao Zdravko Reić, a tako je naljutilo čelnike Hajduka, pročitajte ovdje