ZANIMLJIV GRADSKI OKRŠAJ

Remi Splita i Hajduka; dva gola, zapucani penal, crveni karton...

29.05.2015 u 23:25

  • +6

RNK Split - HNK Hajduk

Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotić

Bionic
Reading

U prvoj utakmici posljednjeg 36. kola MAXtv Prve lige na Parku Mladeži su Split i Hajduk odigrali susret bez pobjednika 1:1

Nijedna splitska momčad ovu sezonu neće pamtiti po dobru bez obzira što su 'crveni' prvi puta igrali finale Kupa, a 'bili' izborili' Europu.

Naime Split je sve pokvario lošim rezultatima u prvenstvu te ispadanjem iz Županijskog kupa zbog čega neće imati prilike igrati u sljedećem izdanju Hrvatskog kupa, dok je u Hajduku bio kaos, od brojnih promjena trenera, katastrofalnih rezultata na proljeće, sukoba s HNS-om...

Zato su jedna i druga momčad željela zaključiti sezonu pobjedom protiv gradskog rivala, ali to nije uspjelo nikome. Prema viđenome po bod svakome na kraju je i najrealnije.

Novi trener 'bilih'

Prema neslužbenim informacijama novi trener Hajduka je Damir Burić koji je kao zadnji angažman imao u Bayeru iz Leverkusena kao pomoćnik (2011. - 2012.).

U prvom dijelu vidjeli smo jedan pogodak. U 16. minuti je nakon ubačaja s lijeve strane najviši u skoku bio Vidović. Bilo je to zasluženo vodstvo 'crvenih', a domaćin je do odmora propustio možda i sve riješiti, jer je imao gredu (Vidović), neiskorišteni penal (Erceg) te još dvije izgledne situacije za gol (Erceg, Cikalleshi). S druge strane gost je bio bezopasan.

No u nastavku su uvodne minute pripale Hajduku koji je izjednačio već u 49. minuti. Poslije ubacivanja s desne strane Maloku je nadskočio Galovića i pogodio. Taj gol kao da je uzdrmao Split pa je Hajduk u kratkom razdoblju (od 52. do 54. minute) imao dva zicera (Prskalo i Vlašić) za preokret, ali nijedan pokušaj iz blizine nije išao u okvir.

Zanimljiv ulazak u drugo poluvrijeme uskoro je zamijenilo zatišje. Igra se razvodnila i izgledalo je kao da su se obje momčadi zadovoljile rezultatom. Pravih prilika više nije bilo sve do sudačke nadoknade kada je poslije pogreške Majstorovića prekršajem nad Prskalom morao spašavati Vrgoč za što je zaslužio crveni karton. Iz toga slobodnjaka sa 17 metara Vlašić je snažno pucao, a Zagorac krajnjim naporom obranio i spasio bod.

Ovim bodom Hajduk (50) je potvrdio treću poziciju u ligi, a Split (41) sedmo mjesto.