VAŽNI BODOVI U PULU

Lokosi zabili s 40 metara, Istra 1961 preokrenula!

04.05.2015 u 18:50

  • +2

MAXtv 1. HNL, NK Lokomotiva - NK Istra 1961

Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoić

Bionic
Reading

U ponedjeljak su utakmicu 32. kola MAXtv Prve lige u Kranjčevićevoj odigrali Lokomotiva i Istra 1961, a gosti su slavili 2:1

U utakmici velikih uloga, jer su lokosi u lovu na treću, europsku poziciju, a 'zeleno-žuti' traže prvoligaški spas, pobjedu su odnijeli Puljani, kojima je ovo bila prva gostujuća pobjeda ove sezone.

Susret su bolje otvorili gostujući nogometaši, ali u uvodnim minutama nisu namjestili nišanske sprave. U osmoj minuti je Istra 1961 doživjela šok - nakon grubog starta ozlijeđen je njihov najbolji igrač i strijelac Radonjić te nije nastavio igru.

Samo tri minute kasnije Doležal je zaradio drugi žuti karton pa je Ivkovićeva družina ostala s igračem manje.

Puljani to nisu znali iskoristiti, nego su naprotiv primili bizaran pogodak. Vratar Brkić je u 32. minuti istrčao i loše izbio na 40 metara od Begonje, a on je opalio iz prve i pogodio za 1:0.

Ipak, na odmor se otišlo s 1:1 nakon lijepe akcije koju je u 38. minuti s desetak metara precizno završio Repić.

Nastavak je odlično počeo za Puljane. U 49. minuti nakon ubačaja s lijeve strane na pravom mjestu je bio Gregov te je glavom poslao loptu u mrežu za preokret i vodstvo 1:2.

Pokušala je Pamićeva družina doći i do trećeg pogotka, kojim bi definitivno prelomila utakmicu, ali u izglednim situacijama nije bilo dovoljno koncentracije da bi se dokrajčio suparnik.

S druge strane, lokosi su bili bezopasni i tek su u posljednjim minutama pokušavali nešto, no do izjednačenja nisu došli.

Tako je Lokomotiva ostala na četvrtoj poziciji s 42 boda, a nešto lakše se diše u svlačionici Istre 1961, osme s 33 boda.