SUSRET U KOPRIVNICI

Slaven ima priliku gurnuti Zagreb u probleme

19.04.2015 u 11:25

Bionic
Reading

U posljednjem dvoboju 29. kola MAXtv Prve lige Slaven Belupo će pokušati trijumfom kod kuće preskočiti Zagreb na prvenstvenoj ljestvici...

Slaven je u prošlom kolu odigrao hrabro protiv Dinama i zasluženo osvojio bod. Nije to bila neka nogometna ljepotica, štoviše bilo je jako malo toga za izdvojiti. Ipak, tim bodom je napravljen još jedan odmah od dna ljestvice. Zapravo, bliže je sada četvrto mjesto koje možda vodi u Europu, negoli ono posljednje.

'Još ništa nije riješeno kada je riječ o borbi za opstanak i zato nam je utakmica sa Zagrebom od najveće važnosti. Svjesni smo značaja tog ogleda i učinit ćemo sve da osvojimo sva tri boda. Nedostajat će nam Ozobić zbog ozljede trbušnog zida, ali se vraća Edson koji je imao određenu minutažu i u prošlom kolu s Dinamom. Svjesni smo da će nam trebati puno truda i napora za potpuni uspjeh i nadam se da ćemo ga postići. Za mene je susret sa Zagrebom najzahtjevniji do sada jer bi s mogućom pobjedom učinili jako veliki korak i opet se vratili u igru za visoki plasman', istaknuo je trener Čačić.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

Kasnije je dodao kako su gosti vrlo dobra momčad koja igra tehnički dotjerani nogomet i koja može iznenaditi svakog prvoligaša. Ipak, treba kazati kako od dolaska Čačića na klupu, Slaven ne zna za domaći poraz.

Kao i većina prvoligaša, i Slaven igra u formaciji 4-2-3-1. U vršku napada je Makedonac Ejupi, a zatreba li na klupi će biti i iskusni Vugrinec.

Zagreb je glatko poražen na Kantridi čime je potvrdio kako jednostavno nema rješenje za Kekovu družinu koja ih redovito 'šamara'. Općenito, nisu gosti baš u nekoj naročitoj formi, no izjednačenost lige ih i dalje drži u zlatnoj sredini. Ostanak nije ili barem ne bi smio biti upitan. Četvrto mjesto je itekako dohvatljivo.

'U Koprivnicu ne dolazimo izgubiti. Idemo se 'potući' kako bismo došli do pozitivnog rezultata. Hoće li to biti tri boda ili jedan, pokazat će utakmica', rekao je pomoćni trener Kopić.

Pohvalio je domaćina i njihov snažan sustav igre:

'Protiv Dinama su bili bez dva-tri jako bitna igrača, no to se nije osjetilo. Znači da izvrsno funkcioniraju unutar zamišljenog sustava igre i da su kvalitetno organizirani.'

Njemu i nadređenom mu Mediću ne bi trebalo biti teško odabrati početni sastav. Naime, osim teško ozlijeđenog Bevaba svi su drugi igrači na raspolaganju. Sustav 4-3-3 je kod njih također standardan i praktički se ne mijenja od početka prvenstva.