DRAMA NA KANTRIDI

Rijeka napadala sa svih strana, ali je Slaven izdržao!

28.02.2015 u 11:35

Bionic
Reading

U subotu (17 sati, Arenasport 3), u sklopu 23. kola MAXtv Prve lige, na Kantridi će nogometno zanje odmjeriti Rijeka i Slaven Belupo

Rijeka - Slaven 1:1

80' - sijeva iz daljine, Radošević po tko zna koji puta pa riječki Mišić, može li Slaven izdržati?
72' - Josip Mišić je za Rijeku pogodio vratnicu, a Petar Mišić sa Slavenove strane u kontri promašio zicer nad zicerima
55' - i u nastavku gledamo dominaciju domaćina, Slaven teško dolazi do daha, ali i dalje drži bod. Kardum radi čuda na golu Slavena

38' - drugi pogodak u mreži gostiju visi u zraku
33' - 1:1 - GOOOL - Rijeka se brzo vratila preko raspoloženog Alexa, eurogolčina


32' - 0:1 - GOOOL - šok za domaćina, Parlov je iskoristio brzu kontru


15' - dominacija Rijeke koja prijeti sa svih strana
1' - počela je utakmica

Rijeka je protiv Splita osvojila bod, no o toj utakmici zaista nema smisla previše pričati. Uvjeti u kojima je odigrana ne priliče ovoj igri, pa se malo toga moglo vidjeti. Treba tek izdvojiti da je Balaj kod 0:0 promašio penal, a Sharbini kod 1:1 uzdrmao vratnicu. No, kako ne mogu Riječani ni gore ni dolje na ljestvici, tako ih ni taj rezultat nije previše rastužio ili razveselio. Odrađen dan na poslu, rekli bismo.

'Svi se 'pale' kada dolaze Dinamo i Hajduk. Kada dođe ozbiljna ekipa kao što je Slaven Belupo odmah to nekako stavljamo sa strane. Moramo doći do toga da je svaka sljedeća utakmica najbitnija i da je svaka sljedeća pobjeda najvažnija. Slaven Belupo je na gostovanju u Splitu pokazao kvalitetu, sada su se pojačali i registrirali neke nove igrače. Mi moramo razmišljati o sebi', ustvrdio je Matjaž Kek, pa zatim nastavio:

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.

'Treba izaći na teren i pokazati se. Veseli me da je u svlačionici dobra atmosfera i da igraču znaju da je dokazivanje u nogometu ponekad najteža stvar. Doći će do nekih promjena, ozljede su sastavni dio.'

Potonje se odnosi na napadača Balaja koji će biti out neko vrijeme. Drugo zimsko pojačanje Hristov bi trebao krenuti od prve minute, međutim on nije spreman za svih 90 minuta. Ivančić je na klupi, ali očito daleko od planova trenera Keka. Dovoljno o tome govori i sljedeća rečenica Slovenca:

'Znate, ima ekipa koje igraju i bez napadača.'

Referirao se dijelom na zamjene koje se nisu proslavile u prijateljskom susretu protiv Krka. Ivančić je baš bio jedan od onih koji su podbacili.

No, da ne ispadne kako je Rijeka u velikim problemima, širina njihovog kadra gura ih u ulogu velikog favorita. Zapravo, sve će ovisiti o njima i njihovom pristupu.


Nakon pobjede protiv Istre u Koprivnici se lakše diše. Solidna utakmica kojom je prekinut niz od tri poraza. Nažalost, ždrijeb ih u ovom dijelu sezone ne mazi previše, pa će im ovo biti peto gostovanje u šest kola. Odradili su već Maksimir i Poljud...

'Nema dvojbe da je Rijeka favorit, ali isto tako sam svjestan da nije Barcelona i da nismo bez izgleda. Naravno, ako odigramo kao što smo igrali na našem posljednjem gostovanju s Hajdukom u Splitu, gdje smo i uz poraz pokazali dobar i kvalitetan nogomet. Kod Rijeke nećemo ići na izlet, već ćemo se nastojati što bolje suprotstaviti i pokušati je iznenaditi', istaknuo je trener Ante Čačić i nastavio:

'U našem sastavu bit će određenih promjena, nedostajat će nam ozlijeđeni Edson i Vugrinec, dok će za momčad kandidirati novopridošli napadač Ejupi koji je stekao pravo nastupa. O početnoj jedanaestorici odlučit ću uoči utakmice.'

Nekih iznenađenja ipak u sastavu ipak ne bi trebalo biti. Formacija 4-3-3 se pomalo ustalila, kao i nositelji igre.