KRIVCI UVIJEK ISTI...

Hajduk na udaru, kazna za kaznom, a sprema se još jedna!

26.02.2015 u 07:02

Bionic
Reading

Disciplinski sudac MAXtv Prve lige Krešimir Vlajčević donio je odluke o kaznama klubovima koji su od strane delegata utakmica prijavljeni zbog upotrebe pirotehnike njihovih navijača

Na utakmici 20. kola Rijeka - Hajduk navijačka skupina Armada u više navrata aktivirala je topovske udare, palila baklje i dimne kutije pa je zbog dima utakmica bila u prekidu od jedne minute dok je od strane gostujuće navijačke skupine Torcide evidentirano paljenje nekoliko baklji i ubacivanje na atletsku stazu te zapaljenje nekoliko stolica sredinom drugog poluvremena: Rijeka je kažnjena novčanom kaznom u iznosu od 20.000 kuna, a Hajduk s 10.000 kuna.

U 21. kolu u kratkom prekidu bila je utakmica Hajduk - Slaven Belupo zbog dima nastalog nakon nekoliko uzastopnih bakljada domaćih navijača na sjevernoj tribini pa je Hajduk kažnjen s 15.000 kuna.

U 22. kolu nije bilo prekida utakmica, ali su delegati evidentirali paljenje baklji na tribinama na utakmici Lokomotiva - Hajduk od strane gostujućih navijača te na utakmici Osijek - Dinamo od navijačkih skupina oba kluba zbog čega se protiv klubova pokreće disciplinski postupak i traži očitovanje.

Tomislav Mrčela, igrač Lokomotive, isključen na utakmici Lokomotiva - Hajduk zbog dva žuta kartona kažnjen je s jednom utakmicom zabrane igranja i novčanom kaznom u iznosu od 3.000 kuna.

Momčad Splita na utakmici Split - Rijeka dobila je pet žutih kartona pa je po članku 54. Disciplinskog pravilnika (nesportsko ponašanje momčadi) klub kažnjen s 5.000 kuna.