KREĆE PRIVATIZACIJA

Predsjednik Dinama uputio upozorenje Gradu

24.02.2015 u 16:10

Bionic
Reading

U ponedjeljak je održan izvršni odbor pa potom i skupština Dinama, a s koje je poslan prijedlog za privatizaciju kluba. U zraku je ostalo hoće li u privatizaciji sudjelovati i Grad Zagreb, kao vlasnik maksimirskog stadiona

Dinamo kreće s preoblikovanjem odnosno privatizacijom, prijedlog je koji je u ponedjeljak jednoglasno prihvatila skupština kluba. Stoga bi se u sljedećih nekoliko mjeseci ili godinu dana, nakon što revizorska kuća utvrdi vrijednost imovine Dinama, u prodaji trebale naći i dionice kluba.

'Ako me pitate ne mogu se odrediti dok ne vidim procjene, ali mislim da je to jako dobro što smo to napravili i dao Bog da to uspije', poručio je predsjednik Dinama Mirko Barišić za Media servis. Zanimljivo će biti vidjeti kolika je vrijednost Dinama?

'Nema tu spekulacija. Angažirana je Price Water Haus, jedna od najpoznatijih revizorskih kuća koja će napraviti tu procjenu po zakonu i propisima i nemamo mi tu što. Vidjet ćemo što onda'.

Nakon toga slijedi kupnja dionica. Ima li interesa za kupnjom od strane aktualne vladajuće garniture u Dinamu?

'Ne znam čije su kakve mogućnosti. Kad govorim o sebi želja postoji, ali znam što mogu. To je više iz lojalnosti i jedna simbolika nego mogućnost. Ali ako nas se skupi puno, par stotina tisuća ili milijun, onda je to već značajno'.

Osvrnuo se Barišić i na izjavu zamjenice gradonačelnika Sandre Švaljek koja je rekla kako Grad neće sudjelovati u privatizaciji Dinama.

'Pa Grad je vlasnik tog objekta...Ne znam što je mislila s time, ali to se još treba posložiti dati šansu da se posloži. Po zakonu se mora konzultirati i ići od Grada', zaključio je Barišić.