SLAŽETE LI SE?

Dinamo ima kvalitetu, ali ova dvojica velika su prevaga Hajduka!

19.09.2014 u 19:56

Bionic
Reading

Posljednjih dana traje rasprava na našem community portalu Tribina.hr tko će izaći kao pobjednik velikog hrvatskog derbija, a korisnici su svojim ocjenama dali veliku prednost Lovri Kaliniću i Igoru Tudoru u odnosu na 'modre' kolege, dok Soudani nema konkurenciju među splitskim napadačima...

Nakon čak sedam međusobnih utakmica prošle sezone, posljednjeg dana kolovoza uživat ćemo u prvom 'velikom derbiju' Hajduka i Dinama u novom ciklusu. Poljud će zasigurno biti dobro ispunjen, a dvoboj nabijen snažnim emocijama i zanimljiv te ga ne bi valjalo propustiti.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.

Na našem community portalu Tribina.hr traju žestoke rasprave tko će iz prvog velikog okršaja izaći kao pobjednik, a korisnici također konstantno ocjenjuju kvalitetu pojedinih igrača. Na temelju njihovih ocjena možemo zaključiti samo jedno: Dinamo je kvalitetniji, ali na dvije možda i ključne pozicije Hajduk ima dva bolja aktera.

U Dinamovim redovima Soudani je taj koji uživa najbolje kritike naših korisnika. Sa svojih 5.5 treći je najbolje ocijenjeni igrač lige. Kod Hajduka napadači nisu ni blizu tako cijenjeni: Maglica ima 3.8; Gotal 4.2.

Što se obrane i vezne linije tiče, tu Dinamovi igrači imaju dosta bolje ocjene, a najbolju Marcelo Brozović 4.9, kojem od 'bijelih' uspijeva parirati tek Kouassi s 4.8.

No, tu je i pitanje golmana, a Lovre Kalinić ima ocjenu 5.8, drugu najvišu u cijeloj ligi poslije Andreja Kramarića. Hajdukov vratar fantastično je dosad branio i u Europi i u domaćim utakmicama ove sezone i baš bi on mogao biti prevaga u odnosu na Portugalca Eduarda, koji je vratar visokog renomea, no nije se proslavio u nekoliko navrata ovog ljeta.

Također trenerska kompetencija ide daleko na stranu Splićana. Prema stručnjacima s portala Tribina.hr, Igor Tudor je drugi najbolji trener lige, odmah iza nedodirljivog Matjaža Keka, s ocjenom 4.2. Zanimljivo, Zoran Mamić ima tek 2.5 i iza njega je tek Dražen Medić, koji nije ni završio trenersku školu.

Ako ćemo vjerovati procjeni naših korisnika, Dinamo ima veliku prevagu u napadu, blagu u sredini i obrani, ali golman mu mnogo zaostaje za splitskim, a trenerove taktičke zamisli još više za Tudorom. Hoće li to presuditi ipak na stranu domaćina ili ćemo vidjeti petu pobjedu 'modrih' u nizu?