POGLEDAJTE SAMI

Hajduk pokazao odlične akcije, prilike i – promašaje!

21.07.2014 u 09:44

  • +7

MAXtv Prva liga, 1. kolo: Hajduk - Istra

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Bionic
Reading

Pravu nogometnu poslasticu moglo se pogledati na Poljudu između Hajduka i Istre, nakon koje smo na našem community portalu Tribina.hr dobili sjajnu analizu utakmice, koja vrlo jasno prikazuje događanja na terenu, kako ih je vidio analitičar Rokibalboa, i sam simpatizer bile boje

'Hajduk je zapeo već na prvom koraku. Opet je Istra bila neugodan suparnik koji je parkirao autobus u šesnaest metara te čekao i dočekao svoju priliku iz kontre. Iako je Hajduk imao značajan posjed lopte nije uspio to konkretizirati na pravi način. Nekoliko dobrih šansi Hajduk nije realizirao i stječe se dojam da nedostaje koncentracije u ključnom trenutku. Posebice se to odnosi na šanse Vlašića, Maglice Gotala koji, da su bili prisebniji, su mogli iz izglednih prilika riješiti utakmicu u kojoj je Hajduk ipak bio bolja momčad.

Također, u nekim situacijama nije bilo ni sportske sreće (vratnica Caktaša), pa je sve to u kombinaciji izgledalo kao prošle sezone kada je Hajduku za pogodak trebalo '100 šansi'. Novitet u vidu udaraca iz vani nije dao rezultate i na momente je izgledalo da su igrači Hajduka ostavili nišanske sprave kod kuće. Također, mnogobrojni korneri i ubačaji s jedne i druge strane u većini slučajeva bili su lak plijen Istrinoj obrani.

Osim neučinkovitosti, opet se nameće pitanje sigurnosti obrane. Iako već relativno iskusan stoperski dvojac Milović – Maloča, opet nije ulijevao povjerenje. Štoviše, velika greška kod gola i nekoliko ispadanja u kontrama Istre ukazuje na to da Hajduk opet ima obranu koja u svakom trenutku može primiti pogodak i da ukoliko napad ne zabije imati će velikih problema naročito na gostovanjima. Brzi igrači Istre u gotovo svakom izlasku prema golu Hajduka bili su neugodni za domaću obranu i iz jedne takve situacije nakon pogreške Stipice mogli su odnijeti čitav plijen. Međutim, bez obzira na to Istra može biti zadovoljna rezultatom jer je ostvarila ono po što je došla.

Hajduk nije uspio iz svojih prilika postići pogodak, ali im je najbolju priliku uskratio sudac Ljubičić. U 86 minuti nije sudio čisti penal za Hajduk i tako uskratio prigodu Hajduku da ipak pobjedom krene u novu sezonu. Koliko god bila točna činjenica da je Hajduk trebao riješiti utakmicu puno ranije ipak je nesuđeni jedanaesterac ključan detalj u utakmici. Nakon ovakve pogreške sudac Ljubičić bi morao na pauzu uz nadu da ove sezone nećemo pričati puno o sudcima.

Za Hajduk je ipak bilo i nekoliko pozitivnih stvari. Prije svega igra mladog Vlašića i dobra partija povratnika nakon duže ozljede Caktaša. Mladi Vlašić je na terenu djelovao puno zrelije nego što bi se od igrača njegovih godina očekivalo i da je bilo malo više koncentracije u 49. minuti mogao je biti strijelac u dvije utakmice za redom. Što se tiče Caktaša nadamo se da je ozljeda prošlost i da će njegove dobre partije dobiti kontinuitet. Iako nije zabio gol, Maglica je odigrao dobru utakmicu. Nekoliko dobrih dodavanja i odlična asistencija Gotalu za pogodak bili bi puno uvjerljiviji da je postignut pogodak. Ostaje nada da će Maglica biti na razini proljetnih igara i da će svojim golovima riješiti kroničnu Hajdukovu boljku, a to je neefikasnost.

Sve u svemu ako se po jutru dan poznaje, Hajdukove navijače čeka još jedna turbulentna sezona.'