PREDNOST DOMAĆEG TERENA

MAXtv Prva liga: Gostima ni bod ni gol

26.08.2011 u 22:06

Bionic
Reading

Odigrane su tri utakmice šestoga kola Prve hrvatske nogometne lige, a zadovoljniji svakako mogu biti domaćini. Slavili su i Zagreb i Inter, a Rijeka je na svojoj Kantridi produljila euforiju - Kreilachovim golom svladala je Šibenik i ostavila netaknutom svoju utvrdu

Od tri utakmice, gosti se ni u jednoj nisu osladili punim plijenom. Štoviše, nisu uzeli ni bod. U utakmici na riječkoj Kantridi domaći su nastavili stopostotni niz na svom terenu (tri od tri) pobjedom protiv Šibenika 1:0.

Jedini pogodak postigao je Damir Kreilach u 22. minuti, a riječki je veznjak bio najviši nakon ubacivanja Gutierreza iz slobodnog udarca. U drugom dijelu u prvom planu nisu bili igrači, već trener domaćega sastava Alen Horvat kojega je glavni sudac utakmice Ante Vučemilović iz Osijeka isključio zbog brojnih prigovora.

Tri boda osvojio je i zaprešićki Inter, pobijedivši na svom travnjaku goste iz Zadra 2:0. Strijelac prvoga pogotka bio je Šćrbec u 40. minuti, nakon lijepe akcije 'žutih', dok je pobjedu potvrdio Sandro Ugrina u 88. minuti. Baš kao i Rijeka, i Zaprešićani su neporaženi nakon tri domaće utakmice, no oni, za razliku od kluba s Kantride, imaju jedan remi.

I u trećoj utakmici ove večeri - pobjeda domaćina. Zagreb je u Kranjčevićevoj svladao goste iz Varaždina 1:0, a strijelac jedinoga pogotka bio je Mateo Pavlović u 82. minuti. Ponajbolji igrač 'pjesnika' odlično je reagirao na ubačaj Šovšića iz slobodnjaka i osigurao svojoj momčadi treću pobjedu u tri domaće utakmice. Da budemo iskreni do kraja, nije to bio jedini pogodak u utakmici. Bila su još tri, ali sva su tri poništena zbog zaleđa - dva Zagrebu i jedan Varaždinu - koji nakon gostovanja u Kranjčevićevoj i dalje na svom kontu ima jedan 'mršavi' bod.