6. SIRIUS OPEN U ZAGREBU

Turnir za tenisače u kolicima treba vašu pomoć

02.04.2015 u 09:58

Bionic
Reading

Teniski klub osoba s invaliditetom Sirius pokrenuo je kampanju grupnog financiranja na web platformi Indiegogo. Cilj kampanje je prikupiti 5000 američkih dolara za pokrivanje dijela troškova 6. Sirius Opena, najvećeg teniskog turnira za osobe s invaliditetom u Hrvatskoj

Turnir se održava od 10. do 12. srpnja 2015. na terenima Zagrebačkog velesajma, a očekuje se sudjelovanje više od 30 tenisača i tenisačica u kolicima, koji dolaze iz cijelog svijeta.

Sirius Open je dio međunarodnog UNIQLO Wheechair Tennis Toura, kao najveći hrvatski turnir među 160 turnira u više od 40 zemalja svijeta. Prikupljenim donacijama financirat će se najvažniji troškovi turnira, poput troškova posebnog vozila za prijevoz tenisača u kolicima, popravka kolica i troškova dežurnog medicinskog tima.

"Unatoč svim financijskim problemima, odlučni smo organizirati Sirius Open 2015. To jest mali, ali prijateljski turnir tenisača u kolicima. Svi organizatori su volonteri, strastveni ljubitelji tenisa, a najvažnije od svega nam je što težimo jednakosti. Naša misija je da ovim projektom pokažemo da sport ne poznaje granice. Za nas ne postoji velika ili mala donacija – uvijek smo zahvalni. Svaka kuna koju nam prijatelji sporta doniraju silno nam puno znači“, poručuje direktor turnira Bojan Kovač.

Ljubitelji sporta koji žele podržati 6. Sirius Open mogu to učiniti do 25. travnja putem linka. Donacije su moguće već od jednog dolara, a svi donatori će, bez obzira na iznos, dobiti zahvalu i mali znak pažnje. Jedan donator koji izdvoji 1000 dolara dobit će vrijedan kolekcionarski predmet - majicu turnira s potpisom jednog od najboljih svjetskih tenisača, pobjednika US Opena Marina Čilića.

•Kampanja prikupljanja donacija putem crowdfunding platforme Indiegogo traje do 25. travnja
•Svi donatori dobit će zahvalu i mali znak pažnje, donator koji izdvoji 1000 dolara ili više dobit će majicu turnira s potpisom Marina Čilića

Teniski klub osoba s invaliditetom Sirius osnovan je 2009. godine, a već 2010. organizirao je prvo međunarodno natjecanje tenisača u kolicima. Od 2013. klub je član Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom, a ključni mu je cilj promocija tenisa u kolicima i privlačenje što većeg broja osoba s invaliditetom i njihovih obitelji. Stoga svim zainteresiranim osobama Sirius pruža mogućnost treniranja tenisa u kolicima uz stručno vodstvo i individualan pristup. Sva potrebna oprema i treninzi na teniskim terenima Zagrebačkog velesajma su besplatni.