RUKOMETNA LIGA PRVAKA

Zagreb nakon poraza daleko od četvrtfinala

14.02.2009 u 19:34

Bionic
Reading

Nevjerojatnu je utakmicu odigrao Zagreb protiv francuskog Chamberyja! Nakon vodstva od sedam razlike u prvom poluvremenu, igrači Line Červara dopustili su suparnicima da se razigraju i do kraja utakmice Francuzi su ne samo sustigli hrvatskog prvaka, nego i poveli zabijajući golove i s dva igrača manje. Tim porazom u prvoj utakmici drugog kruga Zagreb se jako udaljio od četvrtfinala Lige prvaka

Puno toga pošlo je po zlu za 'zagrebaše' još i prije početka utakmice. Prvo su Zoran Gobac i njegovi suradnici dobili 'košaricu' od Milana Bandića koji s pravom nije htio plaćati iznajmljivanje Arene, pa je utakmica vraćena u Dom sportova od kojeg su se rukometaši Zagreba oprostili još prije početka Svjetskog rukometnog prvenstva. Nakon te 'neugode', Lino Červar pripremao je svoju momčad za Francuze, i to u atmosferi obavezne pobjede, čak se govorilo i o što većoj razlici kako bi se 'sigurno' osvojilo jedno od prvih dvaju mjesta u skupini.

Nije loše počelo; igrači Zagreba bili su rastrčani, kontre i polukontre sijevale su sa svih strana, vanjska linija napada bila je izuzetno učinkovita, a obrana je posve zaustavila Daniela Narcissea i ostatak društva. Prvo osjetno vodstvo Zagreb je ostvario u prvoj polovici prvog poluvremena (10:5), a do najvećeg vodstva na utakmici stigli su u 17. minuti. Tad je semafor pokazivao 13:6. I onda kreće preokret!

Francuzi su se sredili u obrani, Narcisse je jednostavno bio nezadrživ i do poluvremena Zagreb je bio tek na plus dva (17:15). Tehničke pogreške doslovce su se gomilale na strani domaćina, protok lopte u napadu gotovo da i nije postojao, a takav slučaj nastavio se i u nastavku.

Prvo izjednačenja vidjeli smo u 37. minuti kad je Narcisse zabio svoj osmi pogodak iz isto toliko pokušaja, no i tada je još postojala nada da bi hrvatski prvaci mogli dobiti utakmicu. Mirza Đomba je u 45. minuti zabio treći uzastopni pogodak Zagreba, a točno deset minuta prije kraja s dva pogotka u samo 20-ak sekundi (Vukić i Duvnjak) Zagreb je još držao 28:25. Nažalost, do kraja utakmice domaćini su zabili samo dva gola (od toga je Lazarov pogodio jednom sa sedam metara), a Francuzi - sedam.

Chambery je posve zasluženo slavio u Domu sportova jer su njegovi igrači imali mudrosti i strpljenja. Za razliku od Zagrebaša! Lino Červar, osim sebi svojstvenog 'profesor Baltazar' šetanja ispred klupe, nije uspio pronaći postavu koja bi zaustavila Francuze. Balić je igrao malo, Vukić je izašao iz igre tek nakon nekoliko uzastopnih pogrešaka, a širina klupe na koju se upravo čelnici Zagreba tako često pozivaju, ponovno se nije vidjela.

Porazom u svojoj dvorani Zagreb je ostao na dva osvojena boda koja je prenio u drugi krug, dok je Chambery na vrhu ljestvice s maksimalnih šest bodova. Najefikasniji u sastavu Zagreba bio je Kiril Lazarov sa sedam golova, a kod Chamberyja Daniel Narcisse na kraju se zaustavio na čak 11.