ATLETIKA

Blanka prva zvijezda mitinga u Rijeci

27.11.2008 u 14:37

Bionic
Reading

Prvi međunarodni atletski skakački miting u Rijeci održat će se u Dvorani mladosti 26. siječnja 2009., a prva zvijezda natjecanja je hrvatska visašica Blanka Vlašić.

Na riječkom mitingu krajem siječnja prvo ime natjecanja u skoku u vis za žene bit će Blanka Vlašić koje je bila na konferenciji za novinstvo zajedno s ocem i trenerom Joškom Vlašićem te menadžerom Haraldom Edletzbergerom.

'Sudjelovanje na natjecanju zasad su potvrdile Ana Čičerova iz Rusije, te Nicole Forrester iz Kanade. Većina skakačica tek sada počinje sa sastavljanjem rasporeda nastupa na dvoranskim natjecanjima pa se potvrde drugih očekuju do početka riječkog mitinga', kazao je Edletzberger.

Edletzberger očekuje da će u Rijeci nastupiti desetak trenutačno ponajboljih skakačica.

Blanka Vlašić je izrazila zadovoljstvo pokretanjem još jednog atletskog mitinga u Hrvaskoj, uz zagrebački i splitski skakački, navevši da je izrazito motivirana za nastupe pred domaćom publikom.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel kazao je da se o organizaciji ovog mitinga počelo razgovarati još prije Olimpijskih igara u Pekingu. Organizator natjecanja je atletski klub 'Kvarner Autotrans' iz Rijeke.