MAXtv PREPORUKA

Duvnjak, Lac i Vori žare i pale Bundesligom

05.11.2010 u 22:30

Bionic
Reading

Njemačka rukometna Bundesliga, francuska Ligue 1 te grčko nogometno prvenstvo sa suparnicima Hajduka i Dinama u europskoj ligi u glavnim ulogama, dio je sportskih događaja koje će posjednici MAXtv-a moći gledati u izravnim prijenosima na Areni Sport

Hrvatski HSV definitivno je jedna od Hrvatima najzanimljivijih sportskih skupina. Veličanstveni rukometni trojac koji igra u Hamburgu nerijetko zasjenjuje i velike nogometne partije puno razvikanijih igrača, pa u tom svjetlu valja promatrati i najave gostovanja Flensburga, donedavnog Lackovićeva kluba, kod HSV-a.

Rukomet, 6. studenoga u 20.10 sati
Hamburg - Flensburg

Hrvatski Hamburg, s Vorijem, Duvnjakom i Lackovićem u glavnim rolama, suprotstavit će se Flensburgu s očekivanjima uvjerljive pobjede. Jasno, tako nešto treba potvrditi i na parketu, no HSV je ipak jedna od najjačih ekipa na Starom kontinentu i donedavni klub Blaža Lackovića ne bi smio konkretnije priprijetiti 'našima'. Suparnik HSV-a tradicionalno u svojim redovima ima velik broj izvrsnih Skandinavaca, a u slučaju iznenađujuće pobjede u Hamburgu, izjednačit će se po broju bodova sa svojim suparnikom (16). Usput rečeno, osim jakog HSV-a morat će 'pobijediti' i više od 10.000 navijača. Hamburg, naime, u prosjeku ove godine gleda 10.372 gledatelja po utakmici!

Nogomet, 7. studenoga u 20.55 sati
PSG - Marseille

Iako već godinama ne osvaja trofeje, momčad iz Pariza još uvijek spada među najveće u Francuskoj, pa dolazak Marseillea jamči, prije svega, nabrijanu atmosferu. Nadamo se i izjednačenoj utakmici jer aktualni prvak u grad svjetlosti dolazi sa samo dva boda prednosti pred PSG-om. Istina, i utakmicom manje, jer je njihov posljednji prvenstveni dvoboj, protiv Rennesa, odgođen. Marseille u posljednjih pet utakmica ima četiri pobjede i jedan remi, dok PSG ima dvije pobjede, dva remija i poraz. Može li se prema tim rezultatima nazrijeti pobjednik?

Nogomet, 8. studenoga u 18.25 sati
AEK - Ergotelis

Dok će većina grčkih prvoligaša svoje utakmice devetog kola igrati u subotu, ogled AEK-a i Ergotelisa odigrat će se u ponedjeljak. Razlog jest nastup atenskog kluba u Europskoj ligi, a podsjetimo, AEK se nalazi u skupini zajedno sa splitskim Hajdukom. Sam pogled na ljestvicu jasno govori da je AEK veliki favorit protiv Ergotelisa. Naime, AEK nakon osam kola drži treće mjesto, dok su njihovi suparnici na 12 mjestu i samo dva boda od zone ispadanja. Još jedan argument koji ide u prilog atenskoj momčadi jest i trenutna forma, koja je daleko bolja od Ergotelisove čiji su igrači u posljednja četiri kola nacionalnog prvenstva ubilježili isto toliko poraza. Od zanimljivosti valja spomenuti da u redovima Ergotelisa nastupa hrvatski nogometaš Mateo Bertoša.