BRAVO!

Ivana Maranić osvojila broncu na SP-u

24.10.2010 u 19:29

Bionic
Reading

Posljednjeg dana Svjetskog juniorskog prvenstva u judu u marokanskom gradu Agadir članica JK Panda Ivana Maranić osvojila je brončanu medalju u kategoriji -78kg

Ivana je do prve juniorske svjetske medalje osvojenu za Hrvatsku ikad, došla pobjedama nad Ruskinjom Daiane Ambartsumove, Austrijanke Sarah Mairhofer, Ruskinje Alene Prokopenko, dok je u četvrfinalu izgubila od Brazilke Mayre Aguiar. Međutim, kroz borbe repasaža došla je do bronce.

U nedjelju je nastupio i Jurica Katić u kategoriji -100kg, te upisao pobjedu protiv Filipinca Yahata Kenia, te poraz protiv od Japanca Ryunosuke hage.

Na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu pobjede su upisale još Barbara Matić (-63kg) i Andreja Đaković (-63kg). Barbara je bila bolja od Portugalke Carine Gouveie i talijanke Valentine Giorgis, a poražena je od Bugarke Elene Grigorove. Andreja je nastupila unatoč ozlijedi koljena i pobjedila Gruzijsku Shorenu Sharadze, te izgubila od Turkinje Busre Katipoglu.

Nastupili su još Andrea Bekić, Ivana Šutalo, Bernard Azinović i Andrija Lisjak koji su nažalost završili natjecanje bez pobjede.