VELIKA ČAST

Kraljica Elizabeta II u Wimbledonu nakon 33 godine

24.06.2010 u 14:21

Bionic
Reading

Britanska kraljica Elizabeta II u četvrtak je po prvi put nakon 33 godine stigla u All England Club, te će uživo pratiti susret 2. kola turnira tenisača u Wimbledonu između domaćeg favorita Andyja Murraya i Finca Jarkka Nieminena na središnjem terenu.

Kraljica je posljednji put bila u Wimbledonu 1977. godine kada je slavila svoj srebrni jubilej, 25 godina na prijestolju, a Virginia Wade je osvojila posljednji pojedinačni naslov za Veliku Britaniju.

Dolazak kraljice u Wimbledon inspirirao je i kladioničarkse kuće, pa je tako ponuđena oklada u omjeru 12-1 da će na središnji teren istrčati 'streaker', odnosno da će neka potpuno gola osoba prekinuti dvoboj. Također, ponuđena je oklada u omjeru 12-1 da bi netko mogao biti upozoren zbog neprimjerenog rječnika. To se posebno odnosi na Murraya koji u žaru borbe često zna svoje frustracije ispoljiti psovkama.

'Možete biti sigurni kako će se svi ponašati primjereno, ali sam događaj bi mogao nekoga svladati', rekao je glasnogovornik Nick Weinberg.

Kraljica Elizabeta upoznat će se i s prošlogodišnjim pobjednicima Wimbledona, Serenom Williams i Rogerom Federerom, a planiran je i susret s Venus Williams, Rafaelom Nadalom, Andyjem Roddickom, Martinom Navratilovom i Billie-Jean King prije večere na koju su pozvani sadašnji i bivši pobjednici.