VATERPOLO

Okupljanjem za Svjetsku ligu počinju pripreme za SP

19.01.2009 u 14:48

Bionic
Reading

Prvi nastup u ovoj godini hrvatska vaterpolska reprezentacija imat ću u srijedu, 21. siječnja, kada će u novom bazenu na riječkoj Kantridi u 16 sati uz TV prijenos ugostiti u prvom kolu Svjetske lige reprezentaciju Rusije, izjavio je na konferenciji za novinare predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić

Po riječima izbornika hrvatske vaterpolske reprezentacije Ratka Rudića bit će to ujedno i prvo okupljanje reprezentacije s kojim počinju pripreme za Svjetsko prvenstvu u Rimu i kojoj su se odazvali svi pozvani igrači osim bolesnog Andre Bušlje.

'Istina, probleme s ramenom ima i Ivan Buljubašić, ali vjerujem da će on nakon konzultacije s liječnicima doći u Rijeku', kazao je Rudić koji za susret s Rusima računa na vratare Josipa Pavića, Ivu Brzicu i Mirka Nižića, te igrače: Igora Hinića, Petra Muslima, Damira Burića, Ivana Buljubašića, Franu Karača, Nikšu Dobuda, Pavu Markovića, Sandra Sukna, Mihu, Boškovića, Maru Jokovića, Paula Obradovića, Ivana Krapića i Samira Barača kojeg će Rudić predložiti za novog kapetana reprezentacije.

'Uglavnom su svi pozvani igrači iz Juga i Mladost, s izuzetkom Barača i Krapića (Primorje) i Brzice (Mornar) pa ne bi trebalo biti problema s uigranošću. Svjetska liga ove godine igra se po novoj formuli, a Hrvatska je svrstana u skupinu tri s Rusijom, Njemačkom i Španjolskom. Drugu utakmicu igramo 17. veljače u Šibeniku protiv Njemačke, a treću 10. ožujka u Dubrovniku protiv Španjolske, Uzvrati su 14. travnja u Moskvi, 2. svibnja u Španjolskoj i 5. svibnja u Njemačkoj', kazao je Rudić i naglasio da je cilj naše reprezentacije na svakom natjecanju najviši plasman i stoga očekuje prvo mjesto u skupini koja vodi na završni turnir Svjetske lige koji bi se trebao održati u Podgorici.

U prvoj skupini su reprezentacija Srbije, Mađarska, i Francuska, a u drugoj Crna Gora, Italija, Rumunjska i Velika Britanija. Samo prvaci skupina idu na završnicu na kojoj će im se pridružiti prvaci iz drugih kontinentalnih natjecanja.

U stručnom stožeru reprezentacije za utakmicu u Rijeci bit će Ivan Asić, dok će se Dario Kobešćak i Elvis Fatović priključiti stožeru na utakmicama u Šibeniku, odnosno Dubrovniku.